Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Betsy

Henna-do wszystkich pań ktore robią

Polecane posty

Gość Betsy

Chcialabym zrobic sobie henne na rzesach z racji tego ze na lato jest to dosc wygodne. Nigdy wczesniej tego nie robilam wiec mam pare pytan. Ile taka henna trzyma sie na rzesach? Czy jestescie zadowolone z efektu? Prosze tez o pomoc w wyborze koloru-Jestem blondynką o janej karnacji.

jesli na co dzień tuszujesz rzesy to efekt może Cię nie zadowolić, bo tusz pogrubia i wydłuża, a henna tylko barwi... przy całkiem jasnej oprawie oczu trzeba uważać z brązową henna, bo może wyjść rudy kolor. proponowałabym bardziej czarny, ale trzymany krótko. pozdrawiam ;)

Gość hjhghgft
ja jestem ruda wiec tez mam jasna karnacje i jasniutkie rzesy.maluje je henna od kilku lat.schodzi tak mniej wiecej po dwoch,trzech tygodniach.tzn schodzi stopniowo i np miesiac bo "zabiegu" mam rzesy w paski,czyli pasemko ciemnych i pasemko jasnych.ale wydaje mi sie ze to moze byc kwestia indywidualna.ja jestem bardzo zadowolona z efektu bo z jasnymi rzesami nie wygladam najlepiej a tez nie chce ich codziennie malowac.robie czarna henna.

Gość Betsy
A lepiej jest robic u kosmetyczki, czy taki samefekt bedzie jesli zrobie sobie sama w domu?

Witaj w klubie :-) Ja nie wyobrażam sobie nie mieć henny zarówno na rzęsach jak i brwiach. Jestem blondynką i jeśli chodzi o kolor polecam zdecydowanie czerń oczywiście nie bardzo ciemną, ale taką delikatną. A to jak długo henna będzie trwała zależy od tego jak często zmywasz oczy, czy się opalasz...wiadomo im więcej tym krócej.

Za pierwszym razem zdecydowanie kosmetyczka!!! A później jak już będziesz wiedziała co i jak, to sama spokojnie sobie poradzisz :-)

Gość Betsy
Dzieki dziewczyny :* mam takie jasne rzesy ze prawie ich nie widac...

Gość Betsy
Brwi o dziwo mam duzo ciemniejsze, dlatego wlasnie jestem zadowolona. Stosuje jeszcze olejek rycynowy wiec moze je troszke przyciemnie.

ja tez jestem blondynka i henne robie na brwiach obowiazkowo bo wtedy moja twarz jest bardziej wyrazista natomiast na rzesach mialam raz i niekoniecznie musze sobie robic....jednak chyba wole malnac tuszem hehe :)

Gość Betsy
Guaranaaa Na brwiach robisz czarną? Bo wydaje mi sie nieco za mocna jak na brwi blondynki...