Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość język problem

czy macie osad na języku?

Polecane posty

Gość język problem

czy jest on gładki i różowy? ja mam dość często osad, który daje się usnąć poprzez szorowanie szczoteczką do zębów, niestety dość szybko "odrasta" no i nie wiem, martwić się, czy zignorować

Gość język problem
podnoszę, może ktoś odpowie, jakoś w realu głupio pytać ludzi, albo prosić o pokazanie języków, dlatego pomyślałam o internecie

Gość wrzuc monete
ja tez czesto mam

Gość a polski tytul
zwlaszcza po kawie:O

być może problemy trawienne i stąd ten osad. ja codziennie przy myciu zębów, szczotkuję też język :)

być może problemy trawienne i stąd ten osad. ja codziennie przy myciu zębów, szczotkuję też język :)

Gość język problem
chyba nie chodzi o trawienie, nie czuję żadnego dyskomfortu z tym związanego, poza tym często zażywam enzymy trawienne, a ten osad jest prawie zawsze, tylko po wyszczotkowaniu jest gładko i różowo najgorzej sprawa wygląda w tylnej częsci języka, z przodu jest zazwyczaj ok, ciekawe skąd się to paskudztwo bierze, na pewno nie jest to pozostałość czegokolwiek, bo mogę nic nie jeść a i tak "odrośnie"

Gość ładne
mam to samo.

Gość język problem
a czy Ci to przeszkadza? czy się nie przejmujesz? bo ja codziennie dokładnie oglądam język i już mam na tym punkcie lekką obsesję, co nie znaczy, ze nie mam innych problemów, ale tutaj o tyle się martwię, ze wydaje mi się, ze to może być jakież zakażenie np. bo czasem czuję też dziwny posmak, jak by metaliczny, albo inny nie za przyjemny :-O

Gość odgrywasz sie na nas
to normalne gdy ma sie refluks albo kandydoze.zdrowy czlowiek ma jezyk rózowy i gładziutki.

Gość język problem
odgrywasz się na nas a ile zdrowych języków widziałaś? wszystkie są różowe na całej powierzchni? bo ja sobie przypominam, ze Tombak, autor ksiązek o zdrowiu, coś pisał, zeby usuwać osad z języka, ale nie wspominał, ze to refluks, albo kandydoza

Gość poprostuja..
ja też mam, ale strasznie mam obłożony ten język:( byłam nawet u lekarza, ale nic ciekawego nie powiedział, może tylko tyle, że podobno za mało piję...

Gość ewqa2
Warto by bylo zrobic wymaz z jezyka i zobaczyc, czy cos tam nie siedzi , ale nie wiem czy to ma sens? - skoro nie masz poza nalotem innych objawow.

Gość język problem
no ale skoro zdrowi mają tam kolor różowy to jednak nie jest ok :-O chyba przerzucę się na wegetarianizm, może to cos da