Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Swedzacy odbyt

Swedzacy odbyt

Polecane posty

Gość Swedzacy odbyt

Mam uporczywy problem z ktorym borykam sie od ponad miesiaca. Jest to swedzenie odbytu. Poczatkowo bylo odczuwalne tylko czasem, z kazdym dniem co raz bardziej sie nasila. Jestem w UK i nie mam mozliwosci tutaj isc do lekarza, gdybym byla w pl to pewnie zrobilabym jakies badania laboratoryjne. Najpierw dostalam od lekarza, bez wykonania zadnych badan, leki na owsiki (to jeszcze jak bylam w pl), bralam najpierw veromox potem pyrantelum, zadne z nich nie pomagalo i nigdy nie widzialam u siebie owsikow. Duzo czytalam na internecie, znalazlam ze to moga byc hemoroidy lub grzybica rowniez. Ale hemoroidy wykluczam, bo ostatnio tez zaczal swedzic tylek mojego chlopaka ale on sie niechetnie do tego przyznaje. Poza tym mam zaczerwieniona skore w okolicy odbytu z krosteczkami, to sie zaczyna przenosic na pochwe i odczuwalam bol przy stosunku. Kupilam w aptece masc ktora miala w skladzie klotrimazol, potem jeszcze 1 tabletke flukonazol 150 mg, co prawda sa na grzybice pochwy... Masc pomogla na poczatku, tabletke wzielam dzisiaj. Jestem juz zmeczona i rozdrazniona, nie moge usiedziec w miejscu, ciezko zasnac gdy cos swedzi. Czy jakas madra glowa mogla by w tej chwili mi cos poradzic?

Gość to moze byc
glista ludzka, bo takie wlansie są objawy, powinnas isc jak najszybciej do lekarza bo to jest bardzo niebezpieczne!!

Gość posmaruj
mascią clotrimazol w aptece bez recepty:)

Gość swedzacy odbyt
clotrimazol uzywam i niewiele pomaga, glista to nie jest bo czytalam ze przy gliscie jest goraczka i wysypka a nie swedzenie i pieczenie tylka. Hemoroidy raczej nie sa zarazliwe, wiem powinnam isc do lekarza ale jak juz pisalam jestem w UK i to tutaj nie bedzie latwe...

Gość ja tez to mam
hej, ja jestem tez w uk i tez z chlopakiem mamy ten sam problem... on od jakiegos czasu stosuje czopki na hemoroidy a ja jeszcze nic bo az tak mocno mi to nie przeszkadza. podejrzewam zarazeniem sie czyms. prosze piszcie jak ktos byl u lekarza??

Gość znawca łajdaków
hej panny z UK...a nie przyszło wam do glowy że chłopcy wasi mieli porostu ochotę na jakąś czekolade lub indiagirl??? poważnie..... i przy okazji dostali gratisa i was poczęstowali....

witam mam ten sam problem też mieszkam w uk.,ale ja to mam od jakiś 3 lat.czasami nic nie czułam,a czasami to tak mnie swędziało że nawet nocy przez sen sie drapałam.czasami to aż do krwi.załatwić się nie mogłam bo bolało podczas podcierania,używałam chusteczek dla niemowląt. wkońcu poszłam do lekarza.za pierwszym razem dostałam maść z clotrimalol,i tez nic nie pomogło.za drugim razem dostałam maść Dermacort-spytaj w aptece,czy jest bez recepty,bo ja dostałam,bo jestem na macierzyńskim i nie płacę za leki.Do tego wzięła wymaz i okazało się,że mam infekcje.rozmawiałam z lekarzem,ale skoro ta maść mi pomaga to nic więcej mi nie dawał.Ale czasami jak nie posmaruje to zaczyna mnie znowu swędzieć.więc nie wiem czy ta maść to leczy tylko łagodzi.

Gość ja:))))
A to ciekawe. Infekcja czym była spowodowana?

Gość wiśnia59
Niezastąpiona jest maść "elocom"1mg/g po jednorazowym posmarowaniu jest ulga ale najpierw dobrze zapiecze a potem jak ręką odjął, tylko że na receptę.

Gość lansik
Bardzo pomocna jest maść "Elocom 1mg/g, najpierw porządnie zapiecze a póżniej jak ręką odjął, często wystarczy raz posmarować i spokój na lata, ale jest to maść na receptę i na sterydach. Męczyłam się 10 miesięcy, chodziłam po lekarzach , żaden nie mógł pomóc a ja tę maśc miałam na egzemę na palcach którą mam od detergentów.

Gość gość
Witam wszystkich ja mam ten sam problem od pewnego czasu i tez mieszkam w UK czy to nie dziwne?Nie bylam jeszcze u lekarza ale chyba sie wwybiore