Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nat25

co myślicie o ESKK i innych tego typu formach nauki?

Polecane posty

Gość nat25

Gość nat25
chciałabym spróbować tzw nauki korespondencyjnej ale boje sie że to tylko pieniadze wrzucone w błoto,czy jest tu ktoś kto mógłby rozwiać moje wątpliwości? nie mam możliwości żeby (nawet zaocznie) zrobić jakiś kurs czy wogóle poszerzyć swoja wiedze a bardzo bym chciała,czytałam i słyszałam dużo o tej formie dokształcania ale nie znam nikogo kto już "na własnej skórze" tego doświadczył,więc jeśli jest tu ktoś taki to bardzo prosze o opinie

Gość nat25
justine: to o czym piszesz akurat w moim przypadu jest również bardzo absorbujące ale ja myślę poważnie bo takie kursy trochę kosztuja i boje sie że to zwykłe oszustwo czy coś w tym stylu dlatego pytam kogo moge ale nikt z moich znajomych jeszcze nie próbował sie uczyć korespondencyjnie

No ja korzystałam z ESKK, to był chyba angielski dla początkujących.....wypaliłam w to trochę kasy, ale wtedy traktowałam to niezbyt powaznie, więc kasa poszła w błoto. Kursy i całe szkolnictwo korespondencyjne wymaga większej samodyscypliny i zaangażowania. Jesli jednak posiadasz te cechy charakteru to dlaczego by nie spróbować? Tym bardziej, że masz do tego u siebie w mieście trochę ograniczony dostęp?:)

Gość nat25
mieszkam we wrocku wiec generalnie z nauka tu problemu nie ma ale jestem samotna mama i nie mam a weekendy co z dzieckiem robic a poza tym pracuje takze w weekendy i wtedy moje dziecko jak cygan wedruje po kolezankach kolegach sasiadach albo platnych opoiekunkach i tu mam problem

No więc moje zdanie jest takie : Jeśli chcesz czegoś się nauczyć to uwierz nauczysz się, mozna chodzic na kurs \"oko w oko\" a bez zapału i motywacji nic się nie osiągnie. Jesli czujesz potrzebę aby się uczyć to rób to...rozwijasz swoje zainteresowania i swoją wiedzę a to zawsze jest plus...:)

Gość lid39
witaj! Ja 10 lat temu uczyłam się korespondencyjnie języka niemieckiego. Jeżeli się rzeczywiście przyłożysz i poważnie potraktujesz taką naukę to na pewno będą efekty.Ale musisz każdą lekcję przerobić z kasetą. MUSISZ wysyłać zadania domowe do sprawdzenia, jeżeli masz silną wolę to wytrwasz.Dobrze by było, żebyś znalazła taką osobę (jeśli się będziesz uczyć języka)z którą możesz ćwiczyć.Życzę Ci powodzenia!!!

Gość nat25
lid39: dzięki wielkie własciwie to nie o jezyk mi chodzi tylko cos w innym kierunku ale dzieki za pomoc tylko jak potem pracodawcy patrza na taki kurs? czy wogole biora to pod uwage czytajac CV?

Gość ograbarz
Na CV to takich rzeczy się raczej niepisze, liczy się w jakim stopniu masz opanowany język a nie gdzie to zrobiłaś (w ESKK, w szkole językowej czy zagranicą to nie jest ważne), pracodawca i tak podczas rozmowy kwalifikacyjnej sprawdzi twoją znajomość. Co do kursów ESKK to bardzo polecam, ale dla osób ktore są zaparte, systematyczne i wytrwałe. Zresztą tylko takie osoby mogą się nauczyć języka i to na wszystkich kursach. Po kursach językowych w ESKK możesz zdawać egzamin TELC chonorowany w UE na poziomach a1 - b2- o tym w CV wypadało by już napisać. Pozdrawiam,

Gość moni75ka
Ja też polecam kurs korepondencyjny z tymi samymi uwagami: zaangażowanie, systematyka i upór osła!!! Inaczej nie dasz rady. Kursy ESKK są naprawdę dobre (mówię o jezykowych, innych nie znam). Nat25 może byś napisała czy się zdecydowałaś, w końcu minął już rok?? Jak Ci idzie nauka?

Dokładnie, jak się człowiek chce uczyć, to się nauczy :) Kursy bardzo pomocne, bo jeżeli masz zapał do nauki to dobrze Cię prowadzą przez cały proces. Myślę, że można polecić, ale na pewno nie wszytkim :)

Gość jessicaaaa
Uczyłam się z ESKK języka hiszpańskiego. Naprawdę mogę polecić bowiem nie dosyć, że uczę się wtedy gdy mam na to czas to oprócz tego mogę się "osłuchać" z językiem puszczając płyty dołączone do kursu. NO i trzeba jeszcze odrabiać prace domowe co również jest ważne.

Gość goczi
czy ktos zdawal egzamin ze specjalisty ds.transportu i spedycji ? jestem ciekawa jak on wyglada i jakie pytania mozna bylo znalezc? cos na wzor tego z lekcji ? czy pytania wyssane z palca ?

Gość a co sadzicie o
kursie samodzielny ksiegowy?skonczylam studium rachunkowosci i chcialabym sie troche doksztalcic w tym kierunku

Gość RacjonalnieMyslacy
Nie polecam kursów jezykowych z ESKK. Dlaczego? Choćby ze względu na cenę i efekty. Przykładowo, by przerobić wszystkie 3 częsci angielskiego z ESKK potrzeba na to 5 lat i wydać 4 tysiące złotych. A nawet po 5 latach nauki i tak bedziesz umieć okolo 30% tego co umie Anglik. Koncząc 3 częsci angielskiego z ESKK poznasz około 4 tysiące słów, kiedy Anglik po studiach zna około 15 tysięcy. Czyli muszę jeszcze 10 kolejnych lat uczyć się, by opanować brakujące słownictwo? Jeśli już angielski to albo SITA albo metodą 5s. Przykładowo 2 części angielskiego metodą 5s zawierają ponad 5 tysięcy unikalnych słów, można opanować kursy nawet w kilka miesiecy i kosztują nieco więcej niż 400 zł.

Gość gość
A ja sobie chwalę kursy ESKK. Angielski jest na bardzo wysokim poziomie, wszystko czytelne, przyjaźnie dostosowane do samodzielnej nauki. Szczególnie polecam kurs online, z którego sama korzystałam. Wiele fajnych multimedialnych ćwiczeń, dialogów, zabaw. Praktycznie słówka same wchodzą do głowy:) Wiadomo, że na każdą naukę trzeba trochę czasu poświęcić. Ja akurat zrobiłam kurs angielskiego w pól roku.

Gość gość
porównujesz sita i eskk że 5 lat,ale w eskk można kupić wszystko za jednym zamachem ,nie trzeba co miesiąc czekac na lekcje ,poza tym jak jesteś taki dokładny to może wspomnij że trzeba kupic urządzenie za 1200,pisze żeby było sprawiedliwie

Gość gość
Potwierdzam ESKK jest świetnym sposobem nauki jeśli naprawdę chcesz się uczyć, a nie masz czasu chodzić na zajęcia. Materiały możesz kupić wszystkie od razu ( tak jak powyżej ktoś napisał). Ja kupiłam hiszpański podstawy i dostałam podręcznik, kurs online i jeszcze audiobooka. Korzystam naprzemiennie z tego co akurat w danym momencie jest najwygodniejsze.

Gość gość
znajoma kupila kurs rosyjskiego, z którego jednka nie skorzystała bo znalazła prace , poprosila firme eskk o wystawienie zaświadczenia o ukończeniu kursu, i otrzymala je, nie wysylajac ani jednej lekcji do nauczyciela, który miał poprawiac zadania domowe. smiejemy się. wystarczy kupic, nie uczyc się a i tak ma się papier.

Gość gość
Wiecie może czy dostane zaświadczenie do ZUS że się uczę od ESKK ?

Gość gość
A ja polecam kurs nauki http://enlinado.pl/ - nie testowaniem Eskk ale ten kurs świetnie działa bo w przeciągu 4 miesięcy nauczyłem się rozmawiać w języku angielskim

Gość gość
Napisz coś więcej o tym enlinado -szukam skutecznego kursu do nauki angielskiego...

Gość gość
czytam własnie o enlinado i sa same dobre opinie

Gość gość
No ja właśnie sprawdziłem tą darmową lekcję na ich stronie po zapisie na maila dostałem do niej link i powiem wam, że genialna :) juz nie mogę się doczekać aż prześlę mi dane do kursu bo od razu zamówiłem

Gość gość
A CAŁY TEN KURS NA WIDEO JEST?

Gość gość
Ja uczę sie z Enlinado 6 miesięcy i poziom komunikatywny w j. ang. osiągnięty bez problemów. Genialne metody nauki gość proponuje :) tylko oglądać i wdrażać w zycie

Gość gość
tak na wideo cały kurs