Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nat25

co myślicie o ESKK i innych tego typu formach nauki?

Polecane posty

Gość gość
już widziałem ten temat i kilka innych, na portalach mają naprawde dużo pozytywnych ocen od blogerów i forumowiczów - właśnie zamówiłem na CD ten kurs - mam nadzieje że mnie tez te metody nauki pomoga.

Gość gość
No pewnie, że w ESKK dostaniesz zaświadczenie do ZUS. Ja właśnie zaczęłam kurs hiszpańskiego i uczę się online. Fajne są te ćwiczenia :)

Gość gość
Sprawdzałam różne kursy językowe empki, multikurs, site i powiem wam że najskuteczniejszy okazał się kurs ESKK. Najfajniejsze materiały, mnóstwo dodatków takich jak kurs online, mulitmedia, audiobooki i do tego jeszcze miałam cały czas kontakt z nauczycielem. Dla mnie niezastąpione.

Gość gość
bla bla bla

Gość gość
No pewnie,że to bzdury, jak można stać się informatykiem, bukieciarzem czy księgową lub gitarzystą po kursie ESKK, no ludzie zastanówcie się nad sobą.Takie kursy nic nie dają a ten certyfikat gówno warty. Kursy językowe to jeszcze, chociaż i w tym przypadku lepiej uczyć się w necie, tam jest wszystko albo kupić jakiś podręcznik językowy w księgarni i to wszystko, dużo, dużo taniej. Moja kumpela umieściła komentarz gdzieś i zaraz był usunięty, pisała w podobnym stylu. No cóż, skoro nauczyciel zarabia tam 1-3 złotych za sprawdzenie pracy, to komentarz jest zbędny, bo co ta za motywacja. Zacznijcie myśleć. Za chwilę ten komentarz i tak zostanie usunięty, bo wynajęci forumiarze pracują i mają więcej za to niż pracownicy ESKK :)

Gość gość
Ale w tym enlinado jest tylko 5 godzin nagrań???? tak jest napisane!

Gość gość
Nie zgodzę się z tym że lepiej uczyć się języka z internetu. Oczywiście jest pelno darmowych filmów, kursów, kursików ale niestety większość z nich jest na poziomie podstawowym i nie zawsze też jakości jakiej by się chciało. Jeśli ktoś chce na poważnie uczyć się języka już na wyższym poziomie to to nie wystarczy, wtedy trzeba sięgnąć po jakiś kurs lub iść do szkoły językowej. Przeryłam program wielu kursów i właśnie zastanawiam się nad eskk. Jestem pracującą mamą i nie mam czasu na nic, a eskk daje wiele luzu bo mogę się uczyć w krótkich wolnych momentach wieczorem :). Jak na razie przeklinałam ich darmowe próbki kursu i mi się spodobały.

Gość gość
ZGARNIJ zniżki w komunikacji miejskiej, PKP, PKS, KINO, BAR, BASEN itp ! Zapisz się do naszej szkoły a otrzymasz legitymację lub potrzebne zaświadczenia do ZUS-u, MOP-su, zakładu pracy. Z nami same korzyści ! Rabaty u partnerów handlowych, zajęcia w centrum, własne pracownie, wykwalifikowana kadra! Ciekawe zajęcia i odpowiednie podejście do słuchacza! Co najważniejsze – BARDZO WYSOKA ZDAWALNOŚĆ EGZAMINÓW! Zacznij naukę już dziś! Zapraszamy do sekretariatu NOVA Centrum Edukacyjne przy ul.Dworcowej 39/1, czynnego od poniedziałku do piątku, w godzinach 10:00 - 18:00. Kontakt możliwy także pod nr telefonu - 883070678, 683070678, lub za pośrednictwem naszej strony internetowej - www.nova.edu.pl Czekamy właśnie na Ciebie!

Gość gośćszk
Ja też się nie zgadzam, że lepiej w necie. Hiszpańskiego uczyłam się w ESKK i właśnie dzieki nim najwięcej umiem. Później dokupowałam czy wyszukiwałam różnych internetowych kursików, mobilnych itp, ale nie dały mi tego co eskk. Nauczyciele stacjonarni są pod wrażeniem, że sama tyle się nauczyłam i że nawet wymowę mam prawidłową, a przecież korzystałam tylko z kaset (nie było wtedy lekcji na płytach). Kursy netowe to dodatek, ćwiczenia na utrwalenie, ale nie na naukę.

Gość gość
Uczyłam się angielskiego z ESKK i mam pozytywne odczucia. Najwygodniejsze dla mnie był audiobook i kurs online, bo praktycznie wszędzie mogłam sobie go odpalić. Oczywiście jeśli ktoś nie przyłoży się do nauki to na żadnym kursie niczego się nie nauczy. Ja byłam zdeterminowana i pilnowałam się żeby codziennie chociaż 15 min poświecić na angola. Do tego jeszcze oglądałam seriale po angielsku, najfajniejszy do tego byli Przyjaciele, dobry humor i nauka w jednym ;)

Gość Kalamazoo

Kurs jak każdy inny, nic szczególnego. Najgorsze jest to, że jak odbierzecie od nich list polecony, to według prawa zawarliście z Eskk umowę, z której nie możecie zrezygnować, chyba że znajdziecie dobrego prawnika. Kilkaset złotych w plecy, i tyle. Jest to zbujecka firma, od której trzeba z daleka. Stanowczo odradzam Eskk. 

Długo szukałem skutecznej metody do przełamania bariery językowej. Starałem się uczyć sam języka w domu z dostępnych książek, niestety szybko traciłem zapał. 

U mnie sprawdziła się NAUKA ANGIELSKIEGO METODĄ DZIECKA, dzięki takiej nauce przełamałem się do rozmowy. Przede wszystkim stawia na praktykę i dzięki niej pojąłem jak się uczyć języka. Robiłem wcześniej masę błędów w nauce. Polecam sprawdzić na sobie. 🙂