Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stonka dragonka

polpasiec! objawy! pomocy!

Polecane posty

Gość stonka dragonka

Gość poszukaj
w wyszukiwarce wystarczy ze wpiszesz polpasiec - sa nawet zdjecia, ogolnie jest to swedzaca czerwona wysypka

Gość stonka dragonka
nie udalo mi sie nic napisac wczesniej. Mam pytanie odnosnie polpasca. Moj przyjaciel jest na to chory. Jak sie dowiedzialam, wszsytko zaczelo mnie swedziec. Wiem, ze to sie objawia wysypka. Czy ta wysypka moze byc na nodze? Pewnie niektorych to smieszy, ale ja mam problem. Mam na nodze kilka kropek czerwonych, nie wiem skad mi sie wziely, nie wiem czy to nie to. Bardzo sie martwie. Jakie sa jeszcze inne obajawy? Dodam, ze bylam juz chora na ospe. Licze na pomoc!

Gość stonka dragonka
wlasnie w wyszukiwarce nie znalazlam informacji na temat wysypki na nodze, a mnie tam naprawde cos swedzi. Mam takie malenkie czerwone kropeczki. Moze ze cztery. Wiem, ze to idotyczny, bo sama nazwa polpasiec nijak kojarzy sie z noga. Ale wole sie upewnic.

Gość fabiana semprebom
Oczywiście, że może być na nodze. Koleżanka miała przy oku półpaśca. Są to takie większe "bąbelki", bardzo bolące. Najważniejsze, aby po dotknięciu takiego bąbelka nie dotykac się w okolicach oka, bo zarazki mogą się przenieść, ato bardzo niebezpieczny wirus.

Gość stonka dragonka
czytam czytam i z obajwami na oku, uszach, twarzy, tulowiu sie spotykam, ale na nodze zadnej wzmianki. Znacie kogos kto mial tam wysypke?

Kilka lat temu miałam to świństwo, pod bokiem, ale skutki odczuwam do dzisiaj przy zmianie pogody lub gdy zmarznę. Bólu nie da się wyrazić słowami!!!!! Nie mogłam wstać z krzesła ani usiąść.Po antybiotykach przeszło. Dużo czytałam na ten temat- chorowałam w dzieciństwie na ospę,jest to wirus ukryty,żyjesz z nim i w chwili słabości organizmu, stresie uaktywnia się, nie eliminujesz go definitywnie - on uśpiony nadal tkwi w organizmie. Najgorszy jest oczny!!!Może także wywołać skurcz mięśni twarzy, a nawet zniekształcenie mięśni,że człowiek wygląda jak po wylewie!!! Jeśli nie czujesz potwornego bólu , to z pewnością nie jest to półpasiec ,tylko zwykła wysypka.

Gość stonka dragonka
nie czuje zadnego bolu, ale tak sie boje, ze z nerwow swedzi mnie nawet nos. A pare krostek mam na lydce (lekko zaczerwienione)

Gość stonka dragonka
czuje sie dobrze, nie jestem slaba, nie mam goraczki, zadnych boli, nie boli mnie glowa, tylko ta wyspka na nodze i moj chory przyjaciel, ktory mi daje do myslenia :(

Gość keine ahnung
jak sama nazwa wskazuje chyba jest tylko wokol pasa i wyzej, nie wiem...

Gość a ja wiem ze to nie pol
pol pasiec wcale nie musi by w okol pasa.jego charakterystyczna cecha jest to ze nie przekracza polowy ciala ale w zdluz! wirusy zlokalizowane sa w nerwach zaopatrujacych poszczegolne dermatomy. z ta wysypka na nodze to bez przesady na pewno to nie polpasiec!pecherzyki sa wykwitem pierwotnyma nie krostki!

Gość gość
Mój bratanek mial na nodze a dokładniej na łydce. Jak kładł się spać to musiał sobie podkładac poduszkę bo tak go bolało. Ja od Niego się zarazilam. Mówią, że dopiero po dwóch tygodniach są pierwsze oznaki zarazenia się i u mnie tak było.