Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miquellka

MAM DOŚĆ MOICH WŁOSÓW!! MUSZE JE MYĆ CODZIENNIE! WAM TEŻ SIĘ TAK PRZETŁUSZCZAJĄ?

Polecane posty

Gość miquellka

MAM DOSYĆ DŁUGIE WŁOSY DO ŁOPATEK I MUSZE JE CODZIENNIE MYĆ !! CO ROBIĆ ŻEBY SIE TAK NIE PRZETŁUSZCZAŁY ?? MACIE JAKIEŚ SPOSOBY NA TŁUSTE WŁOSY ??

Gość proszę wyłącz caps locka
;)

Gość drób
ja sie przemogłam i zaczęłam myc co drugi dzień - na początku wyglądałam jak flejtuch, po jakimś czasie włosy sie dopasowały do nowych porzadków

Gość miquellka
Caps look-a używam wedle potrzeb !!

ja tez myłam codziennie ale spróbowałam się przekonać do swoich włosów niemytych 2 dni, do tej pory miałam obsesje i wydawało mi się że wyglądam jak kretynka z takimi tłustymi włosami (wcale nie wyglądały na tłuste, tylko ja tak się czułam). teraz już się przyzwyczaiłam i ja i włosy i nawet drugiego dnia są czyste i pachnące :)

Gość miquellka
mam się przyzwyczajać do tłustych włosów ? ee ale przeciez jak cie widza tak cie pisza :) to chyba zaleta u kobiet że dbaja o siebie i maja zawsze pachnące i puszyste włosy ;)

akurat mam włosy mieszane, przetłuszczają się, ale końcówki mam suche więc codzienne mycie nie robiło im wcale \"dobrze\" ;) oczywiście są dni kiedy czuję że muszę je umyć codziennie. Ale mam wrażenie, że one tak naprawdę nie są tłuste tylko ja po prostu czuję się następnego dnia jakoś tak... nieświeżo. :)

akurat mam włosy mieszane, przetłuszczają się, ale końcówki mam suche więc codzienne mycie nie robiło im wcale \"dobrze\" ;) oczywiście są dni kiedy czuję że muszę je umyć codziennie. Ale mam wrażenie, że one tak naprawdę nie są tłuste tylko ja po prostu czuję się następnego dnia jakoś tak... nieświeżo. :)

Gość drób
zdecyduj sie , o co ci chodzi chcesz mieć codziennie świeze czy chcesz myc rzadziej ? nie da sie tak zrobic, zeby umyć włosy i zeby do następnego mycia sie nie tłusciły; nie da sie zrobic tak, ze ustalisz sobie - myje włosy raz na 3 dni i jakis specyfik ci zapewni, że przez całe te 3 dni włosy będą bez sladu łoju funkcjonuje to tak, że myjesz włosy i skóra zaczyna produkować łój; jeśli skóra "wie", ze ma teraz 7 dni do nastepnego mycia, to produkuje łój powoli - pierwszy , drugi , trzeci dzień włosy sa swieze, potem takie sobie, na końcu wyglądają juz tlusto jesli skóra wie, że nie ma na to tygodnia, ale jeden dzień , to sie spieszy i pracuje bardziej intensywnie - bedziesz po jednym dniu miec tak tłuste włosy, jak ktoś inny po tygodniu jesli co rano chcesz miec świeżuteńkie włosy, to myj codziennie, ale to oznacza, że co wieczór masz juz tłuste twój wybór

Gość drób
zdecyduj sie , o co ci chodzi chcesz mieć codziennie świeze czy chcesz myc rzadziej ? nie da sie tak zrobic, zeby umyć włosy i zeby do następnego mycia sie nie tłusciły; nie da sie zrobic tak, ze ustalisz sobie - myje włosy raz na 3 dni i jakis specyfik ci zapewni, że przez całe te 3 dni włosy będą bez sladu łoju funkcjonuje to tak, że myjesz włosy i skóra zaczyna produkować łój; jeśli skóra "wie", ze ma teraz 7 dni do nastepnego mycia, to produkuje łój powoli - pierwszy , drugi , trzeci dzień włosy sa swieze, potem takie sobie, na końcu wyglądają juz tlusto jesli skóra wie, że nie ma na to tygodnia, ale jeden dzień , to sie spieszy i pracuje bardziej intensywnie - bedziesz po jednym dniu miec tak tłuste włosy, jak ktoś inny po tygodniu jesli co rano chcesz miec świeżuteńkie włosy, to myj codziennie, ale to oznacza, że co wieczór masz juz tłuste twój wybór

Gość Plina
a co w tym takiego strasznego ze musisz myc codziennie. mi sie wlosy przetluszczaja co 3-4 dni a i tak myje codziennie bo musze ulozyc. poza ytm ja bym nie umyla to bym sie źle czuła. a ty co, na szmponie chcesz zaoszczedzic?

Gość DO drób
co ty klepiesz?:O włosy niby przetłuszczają sie w zależności od częstotliwości mycia??? proszę Cię:O sama mam włosy, które swieżość utrzymują przez dokładnie 1,5 dnia bez względu na częstotliwość mycia i nawet ostatnio nie myłam łba przez 5 dni, bo byłam chora i myślisz, że po tym okresie czasu włosy dłuzej były świeże? w życiu! umyłam, a potem dopiero po dwóch dniach, a potem chodziłam przez 3 dni nie myjąc włosów i co? włosy po 1,5 dnia nie nadawały się do pokazania ludziom (łaziłam w czapeczce) mój chłop ma takei włosy, że nawet jakby miesiąc ich nie mył to nie byłoby na nich grama smalcu - wiem, bo jak był chory to nie mył głowy 2 tygodnie i miał zajebiste, świeże włosy każdy ma inne kudły i należy je myć tak często jak tego potrzebują i nic tego nie zmieni, żaden "cudowny" specyfik

Gość jaaaaaaa haaaaaaaaaaaaa
też myje codziennie, ale nie powiem żeby mi to jakiś wielki problem sprawiało. Co to za tragedia umyć włosy? Ile ci to zajmuje? 5 minut? Kiedyś miałam włosy do pasa i też myłam codziennie, i też nie było to zbyt straszne.

Gość DO drób
mnie mycie włosów do pasa na pewno nie zajmuje 5 minut:O no ale co zrobić?:O

Gość migsuiowa
jaaaaaaa haaaaaaaaaaaaa - jasne sory mam włosy za pas nawet sięgają za pupę i myje je około pół godziny - ale tez mam problem z tym myciem - musze myć co drugi dzień i 1 słysze że mozna przyzwyczaić włosy do mycia hahah dobre dobre skąd wam sie biorą takie pomysły ?

Gość drób
Jak nie wierzycie, to nie wierzcie, myślicie, ze mnie to wzrusza ? Jak raz umyłas włosy inaczej niż są przyzwyczajone, to oczywiscie, że nie przestawią się od razu - bo skóra głowy ma wyuczone, że ma sie tak i tak szybko tłuscić. Kiedyś myłam włosy raz na tydzień , potem zaczęło mi przeszkadzać , ze w 2 ostatnie dni włosy są nieświeże, więc zaczęłam myć cześciej, potem raz na 3 dni, ale jak już głowa się do tego przyzwyczaiła, to też zaczęła szybciej produkowac tłuszcz i po 2 dniach włosy były tłuste. Wiec przestawiłam sie znowu na co drugi dzień , a potem na codziennie. Myłam rano, wieczorem włosy wyglądały tak sobie, a następnego ranka jak straczki. Jakieś pół roku temu przestawiłam sie z powrotem na mycie co drugi dzień , na poczatku wygladałam jak oblana smalcem w drugi dzień , ale sie unormowało. Zamiast sie wymądrzac na temat , o którym nie macie pojecia, spytajcie pierwszego lepszego dermatologa. Powie wam to ssamo co ja

Gość dziewczyno myłam kiedyś włosy
co 3 dni (przez wiele lat), bo jasny CH... mnie strzelał na samą myśl o codziennym myciu włosów, które prawie od 20-tu lat noszę długie do pasa albo dłuższe i myłam tak łeb przez kilka lat, a zawsze po 1,5 dnia moje włosy wyglądały już nieświeżo:O nadal się będziesz upierać przy swoim? teraz myję głowę codziennie, bo nie mam ochoty łazić z nieświeżymi kudłami, czasem oczywiscie zdarzy mi się nie myć ich codziennie, ale to tylko dlatego, że jestem chora albo siedzę w domu, ale nei ma to wpływu na częstotliwość przetłuszczania

i nie będę pytać sie dermatologa o MOJE WŁOSY skoro to moje włosy i wiem jak sie przetłuszczają bez względu na częstotliwość mycia, no wybacz:O najwyraźniej nie masz włosów z tendencją do przetłuszczania się skoro metody, które wymieniasz działają na Twoje włosy i powodują mniejsze przetłuszczanie, u mnie jest jak piszę i nic tego nie zmieni

Gość drób
a kurwa kiedy miały zacząć wyglądac nieświezo ? trzeciego dnia po południu ?

Gość drób
nie piszęnigdzie, że taka metoda doprowadzi do tego, ze włosy nie beda sie przetłuszczac przez miesiąc tak, jeden ma włosy przetłuszczajace sie , inny ma suche - więc ten pierwszy musi co 2-3 dni umyć włosy, ten drugi może nie myc i przez tydzień ale jak ten pierwszy będzie myć cześciej, to i szybciej sie będa przetłuszczać ale jak ty wiesz najlepiej, to juz twój problem - myj chocby i co godzinę

o co ci chodzi??? sama piszesz: funkcjonuje to tak, że myjesz włosy i skóra zaczyna produkować łój; jeśli skóra "wie", ze ma teraz 7 dni do nastepnego mycia, to produkuje łój powoli - pierwszy , drugi , trzeci dzień włosy sa swieze, potem takie sobie, na końcu wyglądają juz tlusto to masz świadomość tego co piszesz czy nie?:O

Gość drób
mam świadomosc tego, co piszę ale nie bardzo mam świadomosć tego, co piszesz ty, jest to bełkot

Ty chyba nie wiesz co mówisz? tłumaczę Ci, że bez względu na to czy umyję włosy co 5 dni czy co 3 czy co 2 to przetłuszczają się zawsze w tak samym tempie - co 1,5 dnia? naprawdę nie czaisz? nawet jak myję je codziennie rano to w momencie mycia mam jeszcze świeże włosy, a myję je tylko dlatego, że nie chcę po południu czuć się jak flejtuch, to takie trudne by to pojąć?

przykro mi w takim razie, że nie rozumiesz słowa pisanego:O

Nie dość ,że mi sie przetłuszczają to mam ich niewiele,własciwie wcale.Mogłabym przetrzymać nawet tydzień,ale myje tylko dlatego,aby było ich więcej.Jak są tłuste jestem prawie łysa.Ale kiedy nie mam warunków ,aby je umyć ratuję się suchym szmponem w sprayu.Stosuje od 20 lat i jestem zadowolna.Polecam.Rano kiedy sie spieszę spryskuje całe włosy,właściwie skóre głowy i porządnie roztrzepuje palcami.Są suche jest ich więcej,ale brak im połysku.

Gość drób
o co sie rzucasz ? niedoruchana jestes ? wex może troche kropelek na uspokojenie i zaparz sobie rumianku

co za prymityw:O

Gość drób
no, znalazła sie wielka dama