Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agh.......

czeste nocne karmienie - zarwane noce - juz nie moge!

Polecane posty

Gość agh.......

dziewczyny, juz wymiekam....maly ma miesiac, zasypia ok 21-22, budzi sie o 1, 4, 6, 8 na karmienie....jakto jest, dlugo tak jeszcze bedzie?jak nauczyc go dluzej pospac, przeciez ja prawie nie spie, bo do tego jeszcze dochodzi usypianie...POMOCY@!!!!!!!!!!!!!

Spokojnie. Mój mały też tak miał a teraz jak zasypia o 22 to budzi się dopiero koło 4 lub 5. (ma prawie trzy miesiące).

nie chce straszyć ale moja ma 5 i pól miecha i nadal budzi sie identycznie jak Twoje dziecko....ja to dopiero mam przechlapane ;)

Możliwe żę twój synek pomylił dzień z nocą. Musisz mu pomóc się w tym połapoać. Najlepiej żeby w nocy spał w łóżeczku a w dzień np. w leżaczku(na mojego to działa). Dbaj aby wieczorem w domu była spokojna atmosfera żeby bdziecko mogło się wyciszyć przed snem, musi być słabe delikatne światło i cisza. W dzień natomiast nie zasłaniaj okien nawet kiedy mały śpi i nie \"wyciszaj \" atmosfery w domu tak żeby wiedział że jest dzień. Mój syn dzięki tym prostym zasadom śpi w nocy koło 6 godzin a w dzień ma krótkie 2-godzinne drzemki kilka razy. To tyle. Powodzenia

Gość agh.......
straszne!! jak odzwyczic od tego/juz powaznie mysle o butli, podobno dluzej trzyma no i masz kontrole nad tym ile zjada szkrab...ale mleko mamy najlepsze....nie chce mu tego odbierac...mam nadzieje ze sie to unormuje, bo js rozumiem raz czy 2 razy pobudka ale 4, 5?!przegiecie, jak ty to znosisz/?masz zamiar cos zrobic/?

Gość agh.......
justa - od kiedy zaczelas dawac butle?

moja jest na mleku modyfikowanym na dodatek zageszczam kaszką, w dzień je dania ze słoików i mleko, ale noce to nadaj męczarnia. nie mam na to sposobu. próbowałam dawać herbatkę zamiast jednego mleka-nic to nie dało. pediatra też mi nie umiała pomóc. mam czekać aż sie zmieni i już! noce przesypia ładnie, tzn nie wybudza sie zupełnie na to jedzenie tylko zaczyna sie wiercic i daję butle na śpiocha. ona wyspana, ja średnio :o

Agh... moja corka ma skonczone 10 miesiecy, jest na piersi i innych kilku posilkach, ktore jednak nie bardzo jej smakuja. Nie potrafi pic z butli, nie uznaje smoka. Jej smokiem sa moje piersi co wykorzystuje noca do maximum. Spi z cycem w buzi, nie moge jej go zabrac. Potrafi wybudzic sie od 5 do 12 razy, ale nie calkowicie, jest w polsnie i wtedy szuka piersi. Nie znam sposobu, zeby ja oduczyc jedzenia w nocy. Od 10 miesiecy nie przespalam jednym ciagiem dluzej niz 3 godz. Trzeba to chyba tylko przetrwac. Trzymam kciuki, zeby u Ciebie trwalo to krocej niz u nas:)

Justaa---na 150 ml mleka modyfikowanego daję ok 3 (takie od mleka) miarki kaszki bezmlecznej z bobovity. (kupiłam specjalne smoczko do kaszki). ale to nie sprawiło, że dziecko śpi dłużej... na noc potrafi wypic/tak na raty/ ok 200-220 ml z kachą. zasypia ok 21-21:30 i pierwsza flacha idzie ok 23:30 :( wm102 ---ło matko!!! pozdrawiam Cię i inne niewyspane