Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

grawitacja

ABSOLWENT SPECJALISTĄ bez stażu pracy ZGODNE Z PRAWEM???

Polecane posty

Czy absolwenta studiów licencjackich można zatrudnić na stanowisko specjalista ds. administracyjnych? Czy wymóg stażu pracy jest ustawowy? prosze o odpowiedź, to pilne! 🌼

dziwnie sformułowana nazwa stanowiska... hmmm... mysle ze ten \"specjalista administracyjny\" to tylko substytut nazwy \"referent\", wtedy jak najbardziej moze nim byc absolwent, jest wtedy referentem stażystą i najczęściej po konkretnie sprecyzowanym przez ustawodawców okresie może ubiegac sie o nadanie licencji w swej dziedzinie, natomiast jesli jest to stanowisko specjalisty konkretnej wąskiej dziedziny to musisz szukac informacji na temat oczekiwanych kwalifikacji takiego kandydata w ustawie z danej dziedziny, kazda jednostka budzetowa ma nad soba ustawy, rozporządzenia w których jest zawsze mowa o wymaganiach na dane stanowisko w instytucjach państwowych, ta nazwa stanowiska podana przez Ciebie to brzmi conajmniej dziwnie bo trudno zeby ktos był specjalista do spraw administracyjnych nawet jak jest profesorem z 20 letnim stazem, administracja to za szerokie pole do dzialania zeby jedna osoba mogla wiedziec wszystko na temat administracji, specjalista administracyjny to moze byc ale raczej od konkretnych spraw jak np. świadczenia rodzinne, ubezpieczenia czy jeszcze inne najrózniejsze detaliki...

zapomniałam dodac ze to co napisałam odnosi sie do jednostek budżetowych, natomiast firmy prywatne \"chadzaja swoimi ścieżkami\" i rządzą sie swoimi prawami, wiec w prywatnej firmie mozesz byc nawet dyrektorem jako absolwent bez stażu

DZIĘKUJE!! 🌼 Dokladna, szczegółowa odpowiedź! :) Jestes nieoceniona :) :) :) A stanowisko dokładnie nazywa się specjalista ds. księgowo-administracyjnych, a firma jest prywatna i dostałam taki angaz, zastanwaiam sie jak to bedzie potraktowane w razie jakiejś kontroli ze nie mam rocznego stazu pracy a jestem specjalista... dziekuje za odpowiedz.! pozdrawiam

U mnie wszyscy specjaliści mają tytuł mgr i WIELOLETNI staż pracy..

Zuzka, oj specjalista nie może byc substytutem słowa referent !!!!! z tym się nie zgodzę. Ale moze w prywatnych firmach wszystko jest inaczej.......

a-m-w----- w prywatnych firmach wszystko rządzi sie swoimi prawami i moga sobie zatrudniac kto im pasuje, nawet jak nie ma doświadczenia