Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ja82

do nauczycieli - rozmowa kwalifikacyjna

Polecane posty

jestem stazystka. w sierpniu mam rozmowe kwalifikacyjna, ubiegam sie o tytul n-la kontraktowego. jakich pytan moge sie spodziewac na takiej rozmowie? czy musze przedstawiac sprawozdanie z realizacji planu rozwoju zawodowego tak, jak na egzaminie na n-la mianowanego?

Gość pseudoabstynentka
ubiegasz sie o tytuł n-la kontraktowego? przecież najpierw musisz zlożyć u dyrekcji podanie o rozpoczęcie stażu:o ale to już wtedy gdy Cię zatrudni a o ile sie orientuję to w polskiej szkole nie ma rozmów kfalifikacyjnych-składa się podanie o przyjęcie do pracy, dyplom ukończenia szkoły i to dyrektor decyduje czy kondydata przyjąć.

Gość Inglott
Troszkę niejasno zadałaś pytanie - czy mam rozumieć, że juz rok pracujesz w szkole i teraz przed Tobą rozmowa na nauczyciela kontraktowego?

przeciez napisalam, ze jestem stazystka. tzn ze juz pracuje, prawda? na n-la kontraktowego nie ma egzaminu w kuratorium, tylko rozmowa kwalifikacyjna ( bo caly ten proces jest postepowaniem kwalifikacyjnym) w szkole, w ktorej n-el pracuje. stad moje pytanie: jakie pytania padaja podczas takich rozmow? moja opiekunka stazu wie niewiele wiecej ode mnie :(

Gość helołłłłłł
w egzaminie (rozmowie) uczestniczą 3 osoby - dyrektor , opiekun stażu i jakaś trzecia osoba z kadry na pączątku poproszą Cię o dokonanie podsumowania realizacji zadań jakie sobie nałożyłaś jako nauczyciel stażysta (czyli podsumowanie sprawozdania) potem zadadzą Ci dwa lub trzy pytania , np. jakie dokumenty obowiązują w szkole lub na jakie problemy napotkałaś w pracy , doświadczenia wyniesione ze szkoleń metodycznych , pytanie może dotyczyć tez przedmiotu jaki uczysz , ja byłam przy języku angielskim to było pytanie - jakie stosowałaś formy pracy z tekstem , rozmowa trwa ok 15 minut - pamiętaj to tylko formalność :)

Gość fffffffffffffffffffffff
I potem mamy miernoty a nie nauczycieli skoro dla niektórych to formalność!!!! Wstyd mi koleżanki za WAS bo takie podejście do zawodu robi krzywdę porządnym nauczycielom:-(

helollllllllllllllll - dziekuje. oby moje pytania byly podobne.