Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annamartaj

Czerwone blizny pomocy, proszę o radę

Polecane posty

Gość annamartaj

Właśnie, tak jak w temacie skaleczyłam się dość dotkliwie 20 dni temu szkłem wystającym z szafki . Rana ma miejsce po wewnetrznej stronie reki. Akrualnie mam takie czerwone wypustki troche wypukłe i boję się ze takie już pozostana. Zastanawiam się jakiej maści mogę zacząć uzywać zeby zbielało i straciło ten czerwony kolor. proszę o pomoc. pozdrawiam ps zalezy mi na w miarę sprawdzonych informacjach

Gość annamartaj
blagam was pomozcie

Gość też poraniona
ja też mam bliznę ale od oparzenia, bąbel był niesamowity, potem strup i ... zostało. nie wiem czy jest na to jakaś maść ja stosuję metodę naturalną mianowicie własny mocz. Byłam niechętna do jego stosowania ale moja mądra mama powiedziała spróbuj dziecko - ona już wiele tym zdziałała, ja się opierałam bo nie wierzyłam ale mówię co mi szkodzi bo rana ma 3-4 cm i jest okrągła więc szpeci. spróbowałam po tygodniu widzę efekty - jest mniejsza, mnij czerwona także polecam i ja będę dalej to stosować.

Gość desphouse
Jeśli to jest już blizna, a nie rana to wcieraj maść Cepan. Ma niezbyt miły zapach, ale jest skuteczna.

Gość annamartaj
dziękuje wam ! uzywam troche Tointex ale nie wiem czy to pomoze no i wlasnie cepan zakupiłam. a ztym moczem.... no w sumie na noc, czemu by nie spróbowac? pozdrawiam

Gość też poraniona
ja nie namawiam broń Boże piszę tylko,że mi pomogło też nie wierzyłam a cepanu i ja sprónbuję.

Gość annamartaj
spoko,rozumiem spróbuję z czystej ciekawosci, napewno nei zaszkodzi a ja zrobie wszystko zeby te szramt zniknely :)

Gość zalozycielka tematu
na cepan chyba za wczesnie bo jak wczoraj nalozylam to strasznie czerwone sie te blizny zrobily.a moze to wlasnie tak dziala?

Gość uuuoppp
uuuupppp

Gość annamariaj
a powiecie mi cos o contractubexie?

Gość uważajcie z tymi mazidłami
ja miałam zakładane trzy szwy na ranę i lekarz powiedział mi, że nie wolno blizny po zdjęciu szwów smarować niczym przez tydzień, bo tylko się zaszkodzi!!!

Gość heddone
ja stosowałam contratubex przez ponad 4 miesiące (po małym zabiegu onkologicznym). Robiłam to sumiennie, każdego dnia, 3 razy dziennie, wszystko tak, jak ma być. Blizna ani odrobinę nie zmieniła swojego wyglądu, także zniechęcona przestałam jej używać, a z wysiłkami nad zmianą wyglądy blizn dałam sobie spokój :P