Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pokurcz

Kaszki i kleiki

Polecane posty

Hej mam pytanie kiedy wprowadzalyscie kaszki i kleiki? bo dzis jak bylam z synem na szczepieniu to pani doktor powiedziala mi ze kaszek juz tak wczesnie sie nie wprowadza ze sa nowe zasady zywienia ;/ ja juz niewiem, dziecku chyba potrzebne sa dodatkowe skladniki odzywcze przy karmieniu piersia powiedziala mi ze teraz stosuje sie taka diete, ze cyc, obiadek, soczek i deserek spokojnie wystarcza wiec juz sama nie wiem czy wprowadzac kaszke czy nie ;/

Czesc. Wiesz co nie wiem ile ma twoje dziecko,ale jak karmisz piersią i dajesz obiadki ,soczki a dziecko dobrze ci przybiera na wadze to ja bym nie dawała tych kaszek. ja mojej córce dałam kaszkę jak miała ok 6 miesięcy tak jej sie spodobało jedzenie łyzeczką ze w wieku 7 miesiecy odrzuciła piers i do dzis karmię ja łyzeczką. A dałam jej tę kaszkę bo mi strasznie mało przybierała na wadze no i chciałam ją podtuczyc.A tu mi taki numer wycieła!!!!!

no wlasnie moj maly nie chce jesc deserkow, tylko pije soczki, je obiadek i ssie piers ma pol roku wiec myslalam o wprowadzeniu kaszki tylko na wodzie bo jest alergikiem a z waga chyba dobrze, wazy 7750 ;) myslalam zeby dawac mu kaszke przed snem i obiadek w poludnie sproboje, zobaczymy czy bedzie chcial jesc hehe ;) ewentualnie mozna je chyba dodawac do zupek tylko zastanawiam sie czy dawa sinlak dla alergika czy takie kaszki ktore nie posiadaja mleka w swoim skladzie jak radzicie?

Ja zaczęłam podawać kaszki jak córeczka miała 3,5miesiąca ... zanim skończyła 4 miesiące byłam z nią na szczepieniu i lekarka powiedziała że dziecko które zaczyna 5 miesiąc życia powinno jeść jarzyny,owoce i właśnie kaszki i kleiki ... Dziś moja córka ma niecałe 5 miesięcy i je kaszkę raz dziennie zamiast jednago mleczka :) oprócz tego je również zupki warzywne z mięskiem, wszelkie deserki a nawet budyń robiony na mleku modyfikowanym :)

Paulka a probowalas moze cos takiego jak Misiowy ogrodek? albo ktoras z mam?

Moja mała też uwielbia kaszki z Bobovity ... ja zresztą też :P ... a ostatnio polubiła purree misiowy ogródek z groszkiem i marchewką firmy Nestle :)

pokurcz ... ja podaję małej purree misiowy ogródek :) Zajada aż miło :) Można to również dodawać do zupek ale można też podawać samodzielnie :)

o wlsnie o to mi chodzi :) Kiara z czym to rozrabiasz? z woda czy mlekiem?

Ja robię to na mleku modyfikowanym (moja córcia jest od początku karmiona butelką) ... niestety nie wiem czy jest to też w wersji bezmlecznej.

no wlasnie chodzi o to ze jak raz zrobilam bananowa na wodzie to wyszla szara maz :O zastanawiam sie jak to bedze z misiowym ogrodkiem hmmm moze kupie ten nutramigen i na tym bede robic kaszke bo ta lekarka to jakas nie bardzo wydaje mi sie ze chciala nas tylko zbyc :O bo sie gdzies spieszyla a ona i tak jest tylko od szczepien wiec jeszcze zadzwonie do pediary ktory opiekuje sie synem ;)

Pokurcz Nutramigen jest sla dzieci ze skazą białkową na receptę a poza tym jest obrzydliwy w samku. Kup poprostu jakąś kaszkę mleczno - ryżową ona ma w składzie mleko i zrób na wodę. Ewentualnie możesz ściągnąć swoje mleko i na tym zrobić samą kszkę ryżową.

Dla mnie te smakowe kaszki to ochyda (i dla mojego dziecka) ani one smaku nie poprawiają, tylko szate jakieś. Ja używam zwykłego kleiku Bobovita i dodaje do tefo pojemniczek musu owocowego Frutapura (pyszna jest wtedy kaszka). A ja miałam misiowy ogródek- dla mnie tez lipa, zwykły smak kaszki zabarwiony czymś...

Kamiłam butelką tak więc kaszke dałam jak synewk miał gdzieś ok 6 miesięcy ale to tylko dlatego żeby przespał noc.Niestety patent nie zadziałał :)

chodzi o to ze moge je robic albo na wodzie albo na Nutramigenie ;) i nie moga miec w sladzie mleka w proszku tylko zastanawiam sie jakie beda na samej wodzie :O

no to dodawaj Neutramigen. A taka lekką kaszkę na wodzie może dostać właśnie z przecierkiem to pożywne wtedy będzie :)