Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kathiras

Missed Abortion---ktos to mial?

Polecane posty

Gość Kathiras
jest to inaczej poronienie zatrzymane czy ktos tez to przezyl?

Gość Kathiras
poronienie zatrzymane tzn ciaza trwa ale z martwym zarodkiem.dopoki organizm sam nie wydali,wiec to nie jest poronienie samoistne.

Sluchaj ja poronilam w 8 tc i na karcie wypisu mialam to napisane. Nie wyssalam tego sobie z palca.Lekarz mi powiedzial co to oznacza i tak ci napisalam.Skoro wiesz lepiej to po co pytasz?

a po drugie nie chodzi sie z martwym zarodkiem i tak musisz byc ,,wyczyszczona,, bo moze dojsc do zakazenia organizmu. Takze i tak i tak czeka sie na zabieg. Jak ciaza moze trwac z martwym zarodkiem? Nie czeka sie az organizm sam wydali. Zreszta :O

Gość nie mieszajcie pojęć
Missed abortion to inaczej Poronienie zatrzymane

Gość nie mieszajcie pojęć
Poronienie zatrzymane (chybione) - wczesne obumarcie zarodka bez wyda­lenia go z macicy.

To znaczy że jest jajo plodowe ale bez zarodka.Zarodek umarł we wczesnym stadium .Inaczej puste jajo płodowe.

Gość Kathiras
tak wlasnie o to mi chodzilo...przeszlam przez to 2 razy i chcialabym nawiazac kontakt z kobietami ktore to samo przeszly . czy sa mamusiami pomimo to i czy ja mam szanse jeszcze nia zostac i jakie badania powinnam wykonac?

Bardzo bym chciała żebyś sie doczekała dzidziusia,jestem dobrej myśli.:) :) Będzie nas więcej.

Gość nie masz szans
możesz skakać 🖐️

Kathiras Ja poronilam i mam juz dwoje dzieci ,takze nie martw sie jeszcze zostanisz mamusia.Zadnych badan nie robilam. Chyba,bo nie pamietam to byla moja pierwsza ciaza 8 lat temu.

Gość gość
własnie wyszłam z gabinetu lekarskiego po usg i stwierdzono u mnie poronienie samojstne jest mi zal ze nie urodze tego dziecka chociaz mam już dzieci i nawet jestem babciom rocznej wnusi ale musze sie z tym pogodzic widocznie tak pan bóg chciał

Gość gość
Poronienie zatrzymane to nie jest zawsze puste jajo płodowe. Ja to mialam. Pierwsze USG w 6 tygodniu i wszystko super. Kolejną wizytę miałam w 11 tygodniu ciąży. Okazało się że rozwój zarodka zatrzymał się w 7 tygodniu. Czyli cały miesiąc byłam w ciąży, mimo, że zarodek się nie rozwijał. Koszmar. Miałam wszystkie ciazowe dolegliwości, żadnych plamien, krwawień. Nic. Musiałam iść do szpitala na wywołanie poronienia. Tabletki i łyżeczkowanie. Teraz jestem w 2 ciąży. 13 tydzień. Póki co wszystko książkowo. 3majcie kciuki.