Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość looonka

Czy mam za mało pokarmu?

Polecane posty

Gość looonka

Dzisiaj odciągnęłam sobie pokarm, żeby sprawdzic ile go mam i wyszło mi, ze z obydwu piersi mam 40 ml. A noworodek (3 tygodnie) mleka modyfikowanego powinien zjadac po ok 90ml. Czy to znaczy ze mam dokarmiac dziecko?

Gość looonka
podnosze

Loonka jesli dziecko nie placze zaraz po karmieniu i przybiera na wadze to jest ok. Wiesz u mnie piersi niby wielkie, niby kapia same z siebie a laktatorem nie jestem w stanie nic odciagnac prawie. tak jak ty z obydwu po wielkich trudach odciagam ok 40ml podczas gdy w czasie karmienia tyle to mi kapie z drugiej piersi. Maly ma 7tyg i jak go karmie lewa piersia to podstawiam buteleczke pod prawa i tak kap kap kap potrafi i 50ml nakapac. Maly przybiera 400-500gram tygodniowo wiec o ilosc pokarmu jestem spokojna. Jesli ci nie kapie z piersi a obawiasz sie ze masz malo mleczka to oprocz duuuzej ilsoci mineralnej moze pij srodek mlekopedny fito mix fix IV z herbapolu (wg mnie lepszy niz hipp) no i Karmi. a jesli bardzo bardzo sie stresujesz to idz do przychodni zwazyc maluszka i zobacz jak przybiera na wadze powodzenia!!

Gość looonka
dzieki aneczka :) mi tez kapie z drugiej piersi, ale w małych ilosciach, wiec nic nie podstawiam, po prostu wsiaka to we wkładke ja pije hippa dla karmiacych, wiec sprobuje zienic na ten herbapolu mam problem jak wychodze z domu bo za malo mleka odciagam i musze dawac bebilon.... poza tym jak czesto trzeba karmic, jesli dziecko przesypia regulaminowe 3 godziny? czy je budzic?

Gość do autorki tegoz tematu
mnie z obu piersi laktatorem schodziło 30 ml pokarmu tylko! Moja dzidzia ssała co połtorej godziny i ssała o wiele wiecej niz laktator wyciągał,miała sporą nadwagę i lekarz kazał ograniczyc cyca.Patrz na dziecko czy przybywa,to co laktator wyciąga nie ma znaczenia

looonka sprobuj pokarmic przez sen ja przy corce karmilam na zadanie, jak sie obudzila to dostawala cycka. teraz przy synku jest torszke inaczej bo i wczesniak i po operacji wiec pilnuje zalecen lekarskich i w dzien daje mu cycac nie rzadziej niz co 2godziny. zeby pobudzic laktacje malucha warto by poprzystawiac do piersi co 1-1.5godzinki. i jeszcze slowko a propos sztucznego karmienia. ja zamiast bebilonu podalabym nutramigen, podobno po nim kolkowe problemy (o ktorych wspominasz na temacie obok) sa mniejsze no i jest przeznaczone dla dzieciakow z alergia pokarmowa i problemami skornymi. drogi ale moze akurat by zdal u was egzamin

Gość looonka
wyczytalam gdzies zeby budzic dziecko po 3 h, na karmienie, bo spada mu poziom glukozy a to nie jest bezpieczne

Gość gość
Moje dziecko na początku się ciągle nie najadało, ale jak zaczęłam trzy razy dziennie pić herbatkę lactosan, która pobudza laktację, to wreszcie miałam wysarczającą ilość pokarmu, żeby go porządnie nakarmić ;)