Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia124

czy Jasmin to to samo co Jasminelle???? HELP

Polecane posty

Gość kasia124

Czesc dziewczyny, mam pytanie i prosze pomozcie. Nie mieszkam w polsce, biore od 2 lat Jasmin ale tu gdzie teraz mieszkam nie ma Jasmin tylko Jasminelle!!!!1 czy to sa te same tabletki antykoncepc tylko inna nazwa bo inny kraj??:?? bo za dwa dni konczy mi sie moj jasmin z polski i czy moze normalnie zaczac nowe opakowanie tego Jasminelle bez konsultacji z lekarzem?????? Dzieki za wszystkie odpowiedzi

z innego topiku: Witam! Dzis moj ginekolog przepisal mi zamiast yasmine,yasminelle... Twierdzil,ze skutecznosc antykoncepcyjna jest zachowana,tylko mniejsza dawka hormonow odpowiedzialnych za skutki uboczne. 19:32 Margo26 Ja także zmieniam z Yasmin na Yasminelle. Skuteczność jest taka sama, bo składnik tabletki odpowiadający za efekt antykoncepcyjny to drospirenon, którego ilość zarówno w Yasmin jak i Yasminelle jest taka sama. Różnią się tylko zawartością estrogenów, które maja działanie stabilizujące cykl ( nie bezpośredni antykoncepcyjne) i zmiana ich dawki nie wpływa na skuteczność antykoncepcyjną. Co do plotek zawsze są, zayważyłam zresztą prawidłowość ze jak jakaś nowa pigułka wchodzi na rynek to zaraz pojawiają się ,,ciąże \" niby po niej. Tak było z Jeanine, Yasmin i z plastrami Powiedz czy lekarz zlecił Ci robienie 7 dniowej przerwy po zakończeniu Yasmin i dopiero wtedy rozpoczynasz Yasminelle czy nie robisz w ogóle przerwy? 19:44 Yasminelle Ja dzis mam 2gi dzien przerwy od ostatniej tabletki yasmine... Powiedzialam to ginekologowi - nie skomentowal tego w zaden sposob ... wiec wydaje mi sie,ze nie robi to zadnej roznicy spytalam tylko,czy skutecznosc antykoncepcyjna jest zachowana,odpowiedzial,ze tak.

Gość kasia124
ja nie bylam u lekarza bo mieszkam w niemczech a jeszcze dobrze nie mowie po niemiecku wiec i tak bym go nie zrozumiala:( powiedzcie mam robic 7 dni przerwy po jasmin i potem zaczac jasminelle? czy nie robic przerwy?????????

kasia: 23:22 a ja zmieniam z yasminu na novynette bo wylecialy mi garsciami wlosy po nich :/ i yasminelle nawet by mi tu nie pomogly zaczynam novynette brac w piatek a w czwrtek koncze yasmin, czyli nie robie zadnej przerwy, od razxu biore nowe tabsy... troche sie boje.... ale tak lekarz zarzadzil... 14:49 Bellinda23 Bardzo dobrze Ci lekarz zalecił.Kiedy przechodzisz na niższa dawkę nie robisz przerwy. Ja zaczynam Yasminelle w przyszłym tygodniu.

Gość to jest względne
yasmin to nie jest starsza wersja yasminelle!!! one róznią się zawartością hormonów: yasmin jest silniejsza, zawiera 30 mcg estrogenów, yasminelle ma ich 20 mcg. obydwioe mają ten sam skład, ale w różnych proporcjach - to jest po prostu zmiana na słabsze tabletki. a jeżeli zmienisz na słabsze, to nie rób przerwy, tylko zacznij od razu po ostatniej tabletce yasmin opakowanie yasminelle. i jeżeli przechodzisz na słabsze, to mogą (ale nie muszą) wystąpić plamienia w trakcie pierwszego opakowania.

Gość mmatyldaa
moj lekarz nie kazal mi od razu brac kolejnego opakowania gdy zmienialam, a robilam to dosc czesto, bo wypadaly mi bardzo wlosy i szukalam tych tabletek, ktore w koncu ureguluja moje hormony,, i wpadki nigdy nie bylo :) ale jak widac, kazdy lekarz radzi inaczej ale jesli faktycznie zmieniasz na cos slabszego to moga wystapic plamienia na poczatku brania