Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nic mi już nie pomoże

Jak wywołać u siebie wymioty???

Polecane posty

jeśli chcesz zwymiotować,bo za dużo zjadłaś,albo wydaje Ci się,że za dużo,to nie warto.to pierwszy krok w przepaść,jaką jest bulimia.coś o tym wiem.pozornie wydaje się,że ma się nad tym kontrolę,ale później będziesz za każdym razem wychodząc zapłakana z toalety obiecywać sobie,że to już ostatni raz.ale będziesz tam wracać. a jeśli po prostu źle się czujesz,zatrułaś się i czujesz,że to Ci ulży to już inna sprawa.

inaczej nie schudnę... męczę się mało jem i nic

hej!!!dlaczego ją atakujesz?ludzie mają różne problemy.coś,co dla Ciebie jest zwykłą głupotą,dla kogoś może być problemem,z którym sobie nie może dać rady.po co kogoś dodatkowo dołować?

Dziwi mnie, ze laski mysla, ze jak beda malo jesć (albo w ogole) to schudną.. A cwiczenia? Laska zrobi dwa przysiady i juz... mysli ze wystarczy... To nie tak...

od wymiotowania nie schudniesz.organizm oducza się trawienia od głodówek,przeczyszczania,wymiotów. musisz walczyć nad wypracowaniem sobie silnej woli.stawiaj sobie realne cele.musisz normalnie,zdrowo żyć.przecież jak zwymiotujesz nie będziesz szczupła.zyskasz za to opuchniętą twarz,problemy z żołądkiem,obolały przełyk,który spowoduje,że nawet przełykanie śliny będzie bolesne.będziesz mieć słabe,zniszczone zęby i dziąsła.brzydką cerę.przekrwione oczy.i do tego wcale nie będziesz szczuplejsza.czy tego chcesz?

a myślisz że tak nie robię??? nawet rodzice mi dokuczają mówią żebym lepiej nie jadła i ja jak złodziej się czuję jak cokolweik zjem :(

Gość stajesz nad kiblem
pochylasz sie naciskasz brzuch i wkladasz palce w gardło. ja tak robie od 8 lat :O teraz juz nawet bez palcow, samo leci.

Gość wypij szklanke wody z sodą
spożywczą to cie zemdli natychmiastowo. tak robia poczatkujące bulimiczki.

od wymiotowania nie schudniesz. a co zyskasz? problemy z żołądkiem,rozregulowaną przemianę materii,podrażnioy przełyk,zniszczone,słabe zęby i dziąsła.wypadające włosy,opuchnięta twarz,przekrwione oczy.i brak chęci do życia. żeby schudnąć,trzeba zmienić styl życia.jednorazowy zryw,dieta czy wymioty nie pomogą. musisz spojrzeć obiektywnie na swój sposób odżywiania i tryb życia.zastanów się,co jest w nim dobrego,a co złego.spróbuj sobie policzyć,ile kalorii przeciętnie zjadasz. postaw sobie możliwe do zrealizowania cele.

ale skrajności nie są dobre!!zastanów się,co jest Twoim problemem.ciągle masz ochotę jeść?zjadasz duże ilości jedzenia?

nie jem dużo właśnie ale tłuszcz jak był tak jest

Gość nie rób tego
dziewczyno opamiętaj się!!!!!!!!!!!!! Ja walczyłam z bulimią 11 lat. Koszmar. Nie wdeptuj w to gówno, bo kompletnie nic Ci to nie da prócz wyniszczenia fizycznego i psychicznego. Będziesz opuchnięta, będzie Ci śmierdzieć z buzi, zęby będę się psuć, włosy wypadać i wcale nie będziesz szczupła. Serio. To okropna choroba, więc przemyśl to, co zamierzasz zrobić, proszę Cię!!!!!!!!!!!!

164 i 54 kg. kilka miesięcy temu ważyłam 59. i właśnie wtedy wymiotowałam,albo jadłam same jogurty-wpędzałam się w dziwne diety.chudłam na chwilę i nabierałąm kilogramów z powrotem. raz ważyłam ponad 60 kg,gdyż zachorowałam i przytyłam pod wpływem leków.później zaczęłam się głodzić.schudłam bardzo drastycznie.ucierpiała na tym moja psychika.czułam się nic nie warta.brzydka.i strasznie gruba.walczyłam z tą zaniżoną samooceną przez lata,dlatego nie dopuść do takiego stanu u siebie!!nie warto.

Gość teraz jesz niewiele
a jak ci sie spodoba wymiotowanie to bedziesz wpieprzac tony ;O

dziewczynalat20 --> na tym to polega. To sie nazywa dobór naturalny. W przyrodzie jest podobnie. Silne samce i atrakcyjne partnerki mogą spłodzić zdrowe potomstwo.. Z tym nie wygrasz. Jednak co do ogólnego tematu, to kolezanka mojej panny jest duza i gruba, a znalazla faceta. Nawet sie zareczyli. Pomijam jednak fakt, ze szczuple laski na takiego goscia nawet nie spojrzą. No ale miłosc to miłość. Jesli chce sie miec atrakcyjnego partnera, no to nie ma nic za darmo. Trzeba sie starac i to na roznych płaszczyznach. Czasami jest to zmiana wlasnej osobowosci czy przyzwyczajen, a czasami wyglądu..

nie jem dużo to pojęcie względne. spróbuj obliczyć kalorie.to najbardziej miarodajne.tylko nie zaniżaj porcji,jedz tyle co zawsze.tabele kalorii bez problemu znajdziesz w internecie. pamiętaj,że zapotrzebowanie energetyczne zależy od stylu życia i danego organizmu.jeśli jesteś za gruba,to widocznie Twój organizm nie potrzebuje 2000 kalorii. może wystarczy 1600??albo 1500? jeśli jesz i tyjesz,to oznacza,że być może jesz za dużo.jeśli waga stoi,to po prostu kiedyś przytyłaś,teraz jesz ok,ale żeby schudnąć musiałabyś przez pewien czas dostarczać organizmowi mniej jedzenia (ale nie głodzić się ani nie wymiotować!!) uprawiasz w ogóle jakiś sport?jeśli nie,to spróbuj.na początek mogą być spacery,rower,albo hula hop.jak poprawisz sobie kondycję,to dobre efekty daje bieganie.wystarczy 30 minut ruchu dziennie.nie tylko spalasz wtedy kalorie,ale też polepszasz,przyspieszasz przemianę materii. warto też przebadać się u lekarza endokrynologa.może nadwaga jest spowodowana zaburzeniami hormonalnymi? nadwaga,no właśnie.nie wiem czy masz nadwagę.jakie są Twoje parametry w zakresie wagi i wzrostu?

z tymi grubymi dziewczynami,to różnie bywa.wiele z nich ma bardzo atrakcyjnych,zakochanych w nich facetów!! bo oprócz wyglądu liczy się usposobienie,poczucie humoru itp. to też racja,wymiotowanie to zdradliwa sprawa.założenie,że teraz trochę powymiotuje,to nie będzie duże wyrzeczenie,bo będę jeść to,co chcę i schudnę.a jak osiągnę wymarzoną wagę to przestanę.ale tak naprawdę tak bardzo w to wpadniesz,że nie będziesz mogła przestać.

nie można generalizować.ludźmi kierują różne motywy.z różnych powodów wchodzą w związki.czasem,bo boją się samotnosci.czasem z miłości.czasem z powodu zauroczenia czyjąć fizycznością.czasem dla pieniędzy.ale równie dobrze ktoś biedny może mieć ładną dziewczynę,brzydka dziewczyna przystojnego faceta itp.są różne konfiguracje.

dziewczynalat20 --> nie mowisz w tym momencie o mnie. Z tym portfelem wykłocają się ludzie, ktorzy nie maja nic do zaoferowania. Ludzie są rozni. Jedni leca na kase, inni na charakter. Tak czy siak, kazdemu podoba się co innego. Jednym facetom szczupłe i zgrabne laski, innym duże i okrągłe. Są dziewczyny, ktore lubią kasiastych i takie, dla ktorych liczy się ciepło i uczucie. Ale tutaj powiem ci jedno. Sam niezauwazam w ogole grubych panienek.. po prostu nawet nie wiem ze taką minąłem na ulicy. Zdecydowanie wole te szczupłe i zgrabne. Ale.. kiedys w akademiku była jedna \"duża\" dziewczyna.. byla na prawde ładna.. do tego cholernie zadbana. Miala super cerę, fajnie sie ubierała.. Musze przyznac, ze podobała mi się. Grube laski myslą, że ich problemy wynikają przede wszystkim z duzej wagi. To nie tak. Są szczuple dziewczyny i tez nie mają powodzenia u facetow. Najwazniejszy jest charakter.. Dziewcyzny szczupłe są dosc czesto podrywane.. ale potem weryfikacji podlega ich charakter i osobowosc wlasnie. . Jesli laska okaze sie pusta i nieciekawa.. See yaa. Dziewczynom \"większym\" cieżej się przebić, bo podrywane z reguły nie są. Dlatego tym bardziej zamiast siedzec i ryczeć.. niech wyjdą do ludzi i same \"podrywają\". A gdy sie uda.. no coz. Pozostaje zrobić dobre wrazenie na facecie.. ale tutaj juz nikt nie pomoze. Wszystko zalezy od ich charyzmy. btw. przypomnialem sobie o pewnej pannie.. gruba jak bela.. a nie mogla opedizc się od adoratorów.. Nie wiem z czego to wynikało.. ale dowodzi ze jednak MOŻNA

163 cm 70 kg

Gość sssss1
trzeba byc niezle jebnietym, aby wazyc 58 przy 165 i mowic, ze jest sie grubym.

zawsze taka byłam

nic tylko się zabić

marnujesz sobe życie.siedzisz przed kompem,użalasz się nad sobą,a problemy same nie znikną.owszem,pewnie 10 kg albo 15 to u CIebie nadmiar,którego pozbycie się spowodowałoby,że będziesz wyglądać super.nadwaga jest przede wszystkim niezdrowa,a jesteś młoda,więc warto coś z tym zrobić.powiem Ci,że to wydaje się dużo,zrzucić 10 kg.ale pomyśl,że ludzie schudną 50 kg!!więc się da.powiem Ci,że jeśli nie masz zaburzeń hormonalnych,to jesteś sobie w stanie z tym poradzić w jakieś 3-4 miesiące.przecież to niedługo!!