Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bree2

KORTIZON!!!!!!!!

Polecane posty

bral ktos ten lek???i z jakiej przyczyny? mam zaczac 4 letnia kuracje kortizonem ale obawiam sie skutkow ubocznych. prosze doswiadczonych o pomoc

Gość chorybzdka
aż 4 lata? a w jakich dawkach?

Gość chorybzdka
przeszczep może miałaś ??

Gość chorybzdka
koleżanki syn po przeszczepie nerki od kilkunastu lat bierze w dace 5mg i ma sie dobrze

mam bardzo chora watrobe (wrodzone), wlasciwie do przeszczepu.przez pierwsze 2 tyg. mam brac 50 mg , potem 1 tyd. 40 mg, potem 1 tyd. 30 mg , a potem co tydzien co 5 mg mniej az do 2,5 mg i tak przez 4 lata.

Gość chorybzdka
na poczatku końskie dawki , kiedys brałam tez takie ale krócej - schodziłam codzień o 5 mg licz się z huśtawkami nastrojów wiele osób tak ma od płaczu do radości ale da się wytrzymać :) nie wiem jak watróbka pozwala na jedzonko ale staraj się nie objadac za mocno, sterydy pobudzją łaknienie i poprostu tyjemy, puchniemy jak zwał tak zwał a jak zejdziesz juz do 5mg bedzie ok, tak dawka jest nieodczuwalna

Gość chorybzdka
głowa do góry nie takie sterydy straszne jak o nich mówią :)

Gość chorybzdka
a od zołądka coś dostałaś? to bardzo wazne napewno Ci lekarz zaleci , ja wspomagałam się siemieniem lnianym fajniej działało niz np. ortanol czy ranigast , polecam naprawdę warto osłaniac dodatkowo tym siemieniem zołądek bo potem może Cie boleć

dzieki za slowa pociechy, tez mam takie wrazenie ze nie taki diabel straszny.najbardziej obawiam sie puchniecia twarzy i przybierania na wadze, pryszczy( i tak juz mam ich dosyc) , no i tek cienkiej skory- przy dlugotrwalym leczeniu,

Gość chorybzdka
ogranicz sól i wogóle zdrowo się odzywiaj, mało weglowodanów to napewno nie spuchniesz, jak pisałam te leki pobudzaja apetyt a potem ludzie mówia że to leki ich rozepchały jak masz silna wolę nie spuchniesz

diete mozna utrzymywac, ale na to puchniecie twarzy chyba nie ma sie wplywu, to jest chyba najgorsze, no i ta cienka skora, uhhh, ale mi zle!!!!!

Gość gość
No hej ja jestem po przeszczepie serca Juz rok i dalej biore kortizon 10 mg i ta spuchnieta twarz i kark jest najgorsza Apetyt tez mi odpisuja ale niestety od lekarstw mam przewlekle zapalenie jelit i do tego jeszcze dieta bo jak nie to szpital niestety bylam Juz 3 razy z silnym atakiem zeby zyc trzeba i cierpiec ale po przeszczepie jest tak czy inaczej lepsze zycie pozdrawiam wtzystkich po przeszczepie !!!!!