Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bebe_30

W co ubrac niemowlaka jesienia?

Polecane posty

Gość bebe_30

Dziewczyny, moje malenstwo urodzi sie jesienia. zastanawiam sie w co je wtedy najwygodniej ubrac,gdy jest w mieszkaniu(temp ok 18 stopni). czy ubierac dziecko w pajacyki,a pod to zalozyc body z krotkim,a moze lepiej z dlugim rekawem? bo chyba tak bedzie wygodniej niz zakladac kaftaniki i szpioszki, bo kaftaniki sie podwijaja? No i dziecko bedzie lezalo w rozku? jestem ciekawa jak Wy planujecie ubierac Wasze malenstwa?

Gość bebe_30
dziewczyny, czy macie klopoty z czytaniem tekstu ze zrozumieniem? pytalam o rade odnosnie ubranek,a nie o komentarze na temat ogrzewania. temp u nas jest w zimie ok 18-20 stopni, zalezy.

Gość sfergr
u mnie tem w zimie tez jest w domu ok 18 stopni. Mam ogrzewanie :) Ale pytanie... w co ubrac. Problem egzystencjalny :O Jak robic dziecko sie nie pytalas :P

mysle ze body z krotkim i pajacyk to wystarczy tym bardziej ze malenstwo bedzie w rozku najlepsza temp dla maluch to wlasnie 18-20 stopni:) i sprawdzaj czy sie nie poci ale na szyjce nie raczki - raczki ma prawo miec zimne:)))

Gość schowaj do szuflady
przeciez w tej temperaturze nie da sie normalnie mieszkac no co wy?

ty pani słownik ortograficzny spadaj stąd :o no nie wiem przy 18 stopniach to troche chlodno jest ale mysle ze body z dlugim rekawkiem jakas bluzeczka taka cieplejsza i polspiochy i przykryc czyms dzidzie i bedzie git :) i skarpetki bo nozki najlatwien marzna...odradzam pajacyki badziewie ciezko ubrac ciezko zdjac i trzepa sie napajacowac zeby przebrac pupe :P

Gość schowaj do szuflady
jak sie ma pocic w takim zimnie?

no co ty \'schowaj do szuflady\' 20 stopni to zdrowa temperatura mi tam zawsze goraco jest:) fakt jak jade do rodzicow do Pl to umieram bo u nich 24 stopnie koszmar

Gość schowaj do szuflady
a gdzie ty mieszkasz?na arktyce?

Gość schowaj do szuflady
24 to zaden koszmar to normalna przyjemna temperatura

josephin czemu pajacyki ciezko przebrac? przeciez maja male napki miedzy nozkami - osobiscie lubie pajacyki i body no ale to sprawa indywidualnego gustu:) tak w ogole ja i siebie i dziecko (starsze) ale mam zamiar z maluchem tez tak postepowac- ubieram tak samo czyli ja krotki rekaw ono tez- efekt - moja mala wcale nie choruje i goraca dziewczynka z niej:))) znajomych dzieci -czesto przegrzewane w mysl starej zasady ubieraj dziecko o jedna warste wiecej niz siebie sporo choruja

no widzisz schowaj do szuflady ty myslisz jednotorowo dla ciebie 24 przyjemna temperatura - wolno ci:) moi rodzice tez tak lubia - a inni wola 18-20 i dla nich to tez przyjemna temperatura - kazdy czlowiek jest inny - o tolerancji i zrozumieniu slyszalas?:))

Gość bebe_30
siobhan- dzieki, chyba jetses w Irlandii?:) ja tez jak jade do rodzicow, i jest tam 24 stopnie w mieszkaniu-to gotuje:)dzieki za rade.pozdrawiam.

no chyba ze takie rozpinane miedzy nozkami,ja mialam na mysli takie z odpinana z tylu pupa...tych nie cirpie i wywalilam wszystkie :o

bebe 30 nie jestem w UK ale to podobnie poza tym mi cale zycie goraco bylo wiec tu sobie zawsze ustawiam temperature na 20 stopni:)))

josephin no takie z klapa z tylu sa do kitu - zgadzam sie pozdrawiam was dziewczyny:)

Moje dziecie tez przyjdzie na swiat jesienia. Mam pytanko, co do wozka? Jak ubrac jesienia i zima? Kombinezon zimowy + cieply koc w glebokim wozku wystarczy na zime? Czy trzeba miec ocieplany spiwor do wozka? Kolderke czy co? Bedziecie malucha trzymac w rozku w ciagu dnia czy tylko noca do spania???

Gość bebe_30
siobhan, tez mi sie wydaje,ze takie pajacyki rozpinane przez srodek brzuszka, i na nozkach-powinny byc wygodne,a pod to body z krotkim rekawkiem-i powinno byc ok. malenstwo bedzie lezalo w rozku lub kocyku. kaftaniki wydaja mi sie malo praktyczne-przez to ze sie podwijaja. a w pajacykach dziecko moze byc ubrane dzien i noc,nawet wsadze dziecko do spiworka-i smigamy na specerek:)

Gość bebe_30
Lucyjka, wydaje mi sie,ze jesli dziecko jest w glebokim wozku to kombinezon i kocyk powinny wystarczyc. zalezy tez chyba jaka temperatura bedzie na zewnatrz, bo jesli spadnie ponizej zera to wtedy moze trzeba zalozyc tez spiworek? tez nie mam pojecia:)

ruda jola jasne ty wszystko wiesz lepiej pokazalas poziom nie ma co, prymityw lucyjka zalezy w jakim klimacie jak UK to kombinezon i kocyk wystarczy a moze byc az nadto - jesli taki naprawde gruby kombinezon kombinezon i spiwor to na polska mrozna zime a jak malo to i kocyk dodac co do rozka - ja nie uzywalam z mlodsza corka a teraz kupilam ale jesli bede uzywac to sporadycznie:) a do lozeczka mam grobag- takie spiworki - jeden to 1 tog czyli bardzo cienki a drugi to 2.6 tog troche grubszy ale chyba sie nie przyda bo jak bedzie malej chlodno to podkrece ogrzewanie w jej pokoiku:))) bebe 30 ja jestem zwolenniczka pajacykow najlepsze maja w mothercare i duzy wybor wzorow i rozpinane miedzy nozkami - dobre tez sa mama & papas ale maja ograniczony wybor kolorow a ja nie lubie rozowych i niebieskich:) za kaftanikami tez nie przepadam:)))

Gość hania_30
x

Gość hania_30
siobhan, to ja bebe-musialam zmienic pseudonim bo ktos sie wczesniej pode mnie podszywal i zablokowano mi dostep:(bede teraz hania. dziekuje za rade-poszukam w mothercare zatem. widzialam w next-pajacyki z wywijanymi lapkami,aby malenstwo sie nie drapalo. a czy takie pajacyki, rozpinane z przodu,ale po boku brzuszka i nozki sa praktyczne?

Co do tej temperatury, to własnie zalecane jest ubrać sie cieplej (zimą0 w domu, a miec chłodniejsze powietrze (dzczególnie przy dziecku). Ja to zima nawet non stop wietrze, albo uchylam okno- nie nawidze upałów w domu...ale to indywidualna sprawa

Gość ruda jola
siobhan skoro zyjesz w UK musisz oszczedzac bo pojechałas tam zarobic a nie pławic sie w luksusach czytałam cocnieco twoich wypocin na inym topicku i nie pieprz ze lubisz jak w domu jest zimno bo ty po prostu nie jestes w stanie zapłacic za ogrzewanie takie jak powinno byc w domu przy małym dziecku oszczedzsz na czym mozesz i na ogrzewaniu tez proste zaden polak tam mieszkajacy nie zyje tam na poziomie choc kazdy pisze ze tak wiem cos o tym od znajomych wiec mozesz mydlic oczka innym a nie mnie

Gość hania_30
ruda jola, jestes tak zalosna,ze prosze cie-nie zajmuj wiecej miejsca na tym forum,skoro nie masz nic ciekawego do powiedzenia na temat, ktory przedstawilam.

Gość ruda jola
sama jestes załosna dziewczynko bez ogrzewania

Rany, nie ma co robic awantury o ogrzewanie :P :classic_cool: Mieszkam w Norwegii, zimy mrozne, ale nie zaden \"Sybir\". Dzieki Siobhan, chyba jednak zainwestuje w spiworek ;) U nas nie takie lagodne klimaty jak w UK. W domu mamy raczej chlodno, szczegolnie w sypialni, bo tak lubimy. Zgadzam sie z Julli, ze to zdrowiej niz sie przegrzewac. Mysle, ze w dzien bedzie ok. 20-22 C, a w nocy w sypialni dziecka ok. 17-18.

Gość c iężarna
a w co ubrac niemowlaka jesienia gdy w domu jest 23-24 stopnie? sam pajac wystarczy?