Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość ta stopka
to naprawdę świetna rzecz :D

Gość //łączenie tematów//
19:25 blablaku no generalnie masz racje - owulacja wystapuje 14 dni przed okresem, ale na skutek roznych czynnikow moze sie przesunac 3 dni w przod lub 3 dni w tyl. wiec dni plodne de facto masz conajmniej 6 dni, a jesli doliczyc jeszcze czas zycia plemnikow, to w ogole lepiej zapomniec o sexie bez zabezpieczenia. 19:27 PRZEPRASZAM_BARDZO ale to chyba zależy od długości cyklu?????? Ja mam owulację w 8-10 dniu a cykle mam 24 dniowe. 19:28 blablaku nie zalezy. owulacja NIE JEST w srodku cyklu, tylko jakies 14 dni przed okresem. wypada w srodku cyklu przy ksiazkowych, 28 dniowych cyklach. 19:30 majka kowalska 92 l owulacja jest to najbardziej płodny dzień w miesiącu???? 19:31 PRZEPRASZAM_BARDZO ale ja zaszłam w ciążę w 8 dniu cyklu i wiem, że zawsze mam tak owulację, bo to czuję 19:31 LENKA111 zalezy od dlugosci cyklu! Czyli od pierwszego dnia okresu do pierwszego nastepnej miesiaczki! Owulacja jest w samym srodku! Ja mam 24 dniowe cykle i owulacje w 12 dniu, ale to moze sie przesunac 3 dni do przodu lub do tylu! 19:33 LENKA111 a najlepiej otworz kobietko ksiazke i poszukaj, albo skoro jestes juz na necie to wykorzystaj to! 19:33 PRZEPRASZAM_BARDZO blablaku: http://pl.wikipedia.org/wiki/Owulacja przeczytaj zwłaszcza odnośnik pod spodem 19:36 blablaku moja droga, jesli wikipedia (tworzona przez internautow, czyli kazdego, kto tylko chce) jest dla ciebie jakakolwiek wyrocznia, to nic, tylko pogratulowac. http://www.owulacja.pl/index.php?option=com_ content&task=view&id=25&Itemid=30 lepiej tu sobie poczytaj, wklejam fragment "Pod wpływem innego hormonu LH następuje owulacja. Ma to miejsce najczęściej na około 14 dni przed następną miesiączką. Jest to faza owulacyjna." 19:38 PRZEPRASZAM_BARDZO jak sama zacytowałaś: NAJCZĘŚCIEJ 19:39 LENKA111 bo to jest tak napisane zeby bylo latwiej, nie napisza ze 7 dni po okresie bo dlugosci okresow u kobiet sa rozne! 19:40 PRZEPRASZAM_BARDZO eee tam, nie chcę się kłócić. Ja mam owulację tak jak napisałam, ale wiem, że tak krótkie cykle to rzadkość. 19:42 majka kowalska 92 l no bo chce wiedzieć czy to najbardziej płodny dzień w miesiącu

Gość //łączenie tematów//
19:43 blablaku tak, najbardziej plodny, ale szanse na ciaze najwieksze sa przed owulacja, a nie w trakcie jej trwania. 19:45 PRZEPRASZAM_BARDZO tak, najprostszą metodą jej określenia jest mierzenie temperatury. Niestety jest to metoda zawodna, bo w te dni temp. jest podwyższona a wystarczy jakaś infekcja (przeziębienie; czasem nawet o niej nie wiesz) i po jabłkach. Ale czytałam na necie, że są jakieś testy owulacyjne, ale nigdy ich nie miałam to nie wiem dokładnie na czym polegają.