Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zawrotek

GUZEK pod pacha..

Polecane posty

Gość Zawrotek

Pod pachą pojawiło mi się coś w rodzaju guzka..taka podskórna twarda kulka. Mam to z tydzień. Początkowo myślałam, że to wrósł jakiś włosek po depilacji, ale to raczej nie to.. Dziś z godzinę temu zaczęło boleć, ból promieniuje na boczne części ramiona.. Do lekarza mogę udać się dopiero we wtorek, gdyż teraz nie mam takiej możliwości.. Ale- cóż to może być..? Miałyście coś podobnego?

byc moze powiekszony wezel chlonny, moze gdzies cie przewialo :( pjdz do lekarza jak najszybciej :)

Gość Zawrotek
Dzięk iza odp. Właściwie to się pospieszyłam z napisaniem na Kafe, bo dopiero przejrzałam, co mi powiedziało google: -węzły chłonne -zapalenie mieszka włosowego - kaszaki -tłuszczaki -guzek nowotworowy

Gość fujara
co by to nie bylo, smigaj do lekarza zawsze lepiej skontrolowac :)

Gość marceliona
hej.mialam takie cos.ponoc to bylo od golenia,jakis ropien sie zrobil tyle ze nie z wierchu a robil sie w srodku.dlugo antybiotk bralam bo az mi temp wysoka sie od tego zrobila,no i masci rozne,w sumie 3 miechy minely zanim wylazlo to na wierzch i sie zagoilo...

Po pierwsze nie martw sie, to na pewno nie nowotwor, bo nowotowr W OGOLE nie boli, nie promieniuje ani nic z tych rzeczy. Po drugie to moze byc faktycznie zapalenie mieszkow. Ja mam to standardowo mniej wiecej raz na miesiac i nawet do lekarza nie chodze, bo nie ma sensu. Bylam raz i dlatego wiem co to u mnie jest i mysle, ze u ciebie moze byc podobnie. Robi mi sie to zawsze jesli zaraz po depilacji uzyje dezedorantu i mija calkowicie po ok. 10 dniach. Po niektorych dezodorantach mam to zawsze wiec ich unikam (Dove), natomiast po innych bardzo zadko (np. Adidas) wiec i te uzywam. Mimo wszystko dla pewnosci wybierz sie do lekarza, bo to jednak lepiej uslyszec dobre slowa od specjalisty niz od nas amatorek ;), ale nie denerwuj sie, bo ja mysle, ze to nic powaznego. Trzymaj sie , pozdrawiam i daj znac po wizycie u lekarza.

Gość ewqa2
Ropnie mnogie pach?

Gość Zawrotek
Cześć. Dzięki Dziewczyny za wszystkie wpisy. U lekarza jeszcze nie byłam, gdyż urlop się przedłużył i długi wyjazd się uszykował. Mam tą gulkę nadal, nie boli, można ją przesuwać pod skórą. Dziś na jeden dzień wróciłam do domu i do lekarza nie zdążę, potewm znowu tygodniowy wyjazd.. Zwlekam może niepotrzebnie. Antyperspiranty stosuję od lat, więc to chyba nie to, prędzej myślę, że od golenia.. Zobaczę u lekarza.. Dzieki jeszcze raz za pomoc. Pozdrawiam :) 🌼

Gość dalkjdks
Bo to wychodzi dopiero po latach.

Gość gość
Guzek pod pachą często kojarzy nam się zmianami nowotworowaymi. Przyczyn moze byc jednak znacznie wiecej. Tutaj sa wypisane wszystkie molziwosci (albo przynajmniej ich wiekszosc): http://flmc.pl/l/bc05e