Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PiNaKoLaDa

Piwo na diecie...?

Polecane posty

Jesetem na diecie 1000kcal a dzis umowilam się na piwko z kolezanką. Wiem ze to piwo to puste kcal i na pewno przekroczę limit 1000kcla. Czy taki jednorazowy wyskok przekresli dietę?

Mi się zdarza w prawie każdy weekend i jest OK. Jak jeszcze potańczę to już całkiem :D

Gość Jak Ty ladnie chudniesz
Do *Julita* -na jakiej diecie jestes??

Gość taki wyskok na diecie ...
nie przekresli jej ... od czasu do czasu mozna sobie pozwolic na wiecej :)

PiNaKoLaDa: nie przekreśli, jeśli skończy się na piwku lub dwóch. Często dziewczyny jeśli pozwolą sobie na małe odstępstwo od diety idę potem na całego i wpieprzają cały wieczór :-D Też tak kiedyś robiłam:-) Teraz raz w tygodniu np w niedzielę jem to na co mam ochotę np kawałek ciasta albo makaron z sosem ale tylko troszeczkę:-) Potraktuj to piwo jako mała nagrodę:-)

Julita (przedtem zjadłam -t-przepraszam,chyba jestem głodna) A jezeli chodzi o alkohol ,to ja od dwoch tygodni zupełnie z niego zrezygnowałam , a w zamiam pije w towarzystwie wode. Boze ile razy muszę odmawiać drinka , czy piwka, bo tak sie składa--lato --odwiedziny itd. ale ciesze się , ze nie pije bo po piwku miałam automatycznie większy apetyt i podjadałam bez opamiętania... Zmieniłam pieczywo na razowe lub chrupkie,ograniczyłam spozycie kalorii i coraz wiecej staram sie ruszać. Piję duzo wody, herbate zieloną i czerwoną A WAGA STOI W MIEJSCU !!!!

Piwo ma dużo kalorii , bo cukier - maltozę i ma bardzo wysoki indeks glikemiczny - 110. I ten cukier jest tu najgorszy...dlatego na diecie należy je odstawić , no ewentualnie mozna wypić szklaneczkę 200ml do posiłku (lepiej się trawi). A jako, ze ja uwielbiam piwo, to przychylam sie do stwierdzenia kolezanki Julity- można zawsze wypocic te kalorie w tańcu.

Jesli wypijesz jedno lub dwa piwka i nie wstapisz po drodze pozniej na pizze lub jakiegos fastfooda to napewno nie przytyjesz:) Najwyzej nastepnego dnia zjedz troszke mniej:)

Ja teraz raczej tylko liczę kcal i staram się nie jeść więcej jak 1000. Byłam na zegarowej a tak to przede wszystkim nie jem w ogóle pieczywa, ziemniaków i słodyczy, nie jem po 18-ej, czasem ćwiczę. Teraz waga powoli spada ale spada :D Piwka staram się unikać ale nieraz się nie da :o Jak już alkohol to winko wytrawne - mało kcal i na trawienie super.

Gość DIORgucci
AAAAAAAAAAAAAA mam Cie! wreszcie ! MASZ problem z piciem! hehehe nowy topik wreszcie o alko! LOL

Gość DIORgucci
tak skarbie,juz Cie nie denerwuja chude nastolatki? :P

Gość DIORgucci
MASZ ZAKAZ PICIA PIWA ! wolno ci tylko pic pinacolade hhahahaha

nie...teraz mam problem sama ze sobą JESTEM DRINKIEM, JESTEM DRINKEM, JESTEM DRINKIEM... czasami pomaga:P