Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katie89

Jakie olejki eteryczne najładniej pachną?????

Polecane posty

Gość katie89

Znalazłam w necie przepis na domowej roboty perfumy,które robi się z olejków eterycznych.Nigdy ich nie kupowałam więc może mi doradzicie który ładnie pachnie na tyle żeby się nim skrapiać?

Gość katie89
up up

Gość koolaa
olejek YLANGOWY cudo geraniowy raczej nie na perfumy ale dodaję do kremów - boskie ożeźwienie i na skóre fajnie działa :)

Gość tez mnie to ciekawi

Gość katie89
Ten ylang to chyba jakiś kwiat,tak?

Gość koolaa
cyt. Jest otrzymywany z kwiatów jagodlinu wonnego, tropikalnego, wiecznie zielonego drzewa z rodziny flaszowców. . Olejek ylan-ylang jest obecnie jednym z ważniejszych surowców przemysłu perfumeryjnego. Wchodzi w skład wielu znanych damskich perfum, np. Chanel No 5, Chanel No 19, Anais Anais, Opium. W aromaterapi olejek ten jest uważany za afrodyzjak i środek wywołujący silną euforię. Ma właściwości przeciwdepresyjne, tonizujące, uspokajające układ nerwowy. Zaleca się go do inhalacji, kąpieli, masażu w wielu dolegliwościach emocjonalnych. Działa łagodząco w stanach depresji i frustracji, pomaga opanować niepokój i bezsenność wywołaną stresem. Polecany jest też do pielęgnacji skóry tłustej, łojotokowej jako regulator skórnej gospodarki wodnej. Olejek ma bardzo silne działanie i powinien być stosowany tylko po konsultacji z aromaterapeutą. Nie wolno go stosować w przypadku dzieci poniżej 12. roku życia

Gość katie89
Dzięki za info.Akurat przyda mi się działanie przeciwdepresyjne i uspokajające.O ile te moje perfumy w ogóle będą wyczuwalne :P

Gość gość
wybierz sobie po prostu cos i sprobuj kilku zapachow, ja osobiscie olejki biore stad www.profarm.com.pl i jestem bardzo zadowolona z ich jakosci i zapachu

Gość mirusiaMM
Dla mnie lawenda, bergamotka, róża bułgarska, wanilia. Najlepsze jest to że niektóre z nich są naturalne i 100% i nadają się też do napojów i potraw i zewnętrznie. Znalazłam fajny sklep który ma takie olejki. Nie są tanie ale szalenie wydajne, https://herbapis.pl/olejki-aromat.-spo%C5%BCywcze