Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vancouver

niegojąca się rana

Polecane posty

Gość vancouver

rok temu miałam ranę, podgoiła się, ale dookoła pozostał obrzęk, od czasu do czasu lekko ropieje i obrzęk staje się mniejszy lub większy. Czasami wydaje się znikać i znowu powraca? Co to może być? Jak leczyć?

Gość mam lepszy sposób
no a od czego była ta rana?

zauważasz jakiś wysięk? albo przewlekłe bóle? nie bagatelizuj tego, możesz nawet zachorować przez to na śmiertelną posocznicę

Gość mam lepszy sposób
a zdezynfekowałaś? może być to np. gronkowiec :O taka rana z gronkowcem może się goić nawet 5 lat :( więc jednak radziłabym iść do lekarza

Gość skakakak
Jak można nie iść z czymś takim do lekarza!!!

Gość nie lekcewaz tej rany
i idz koniecznie do lekarza, bo z czasem mozesz dostac zakazenia krwi a wiesz co za tym idzie.... takie niegojace sie rany sa niebezpieczne :(

Gość vancouver
często byłą dezynfekowana, raczej nie ma wysięku, czasami lekko puchnie, ale szybko to schodzi. Rana jest jakby zagojona, tylko dookoła jest taki dziwny obrzęk i czasami skóra się tam łuszczy, czerwienieje

wiesz co z tego może być dziewczyno. ? może dam zły przykład, ale mój pies się walnął w bogę o jakieś drzewo a 2 lata później z tego uderzenia ., tzn. ze skutku uderzenia miala raka kości w tym miejscu. jak można nie iść z tym do lekarza? przecież nie pracujesz w NASA albo lecisz w kosmos na tydzień :o

kurde, sorka za literówki, ale ta nowa klawiatura doprowdza mnie do szału! :P

Gość vancouver
ile kosztuje wizyta u dermatologa, prywatnie oczywiście?

Gość ja też jem śmieci
hmmm rana nie gojąca się przez rok?? jak można z tym nie iść do lekarza???

ja płaciłam 60 zł, ale to zależy od miasta też...nie masz jakiegoś poleconego?

Gość vancouver
w stolicy?

Gość z całym szacunkiem ale
jesteś po prostu NIENORMALNA :O Od roku nie masz czasu na lekarza? Rana Ci się babrze, nie goi się, a Ty nie masz czasu?! Jeszcze na paru innych forach napisz, na pewno ktoś Ci to wyleczy wirtualnie :O Poczekaj jeszcze trochę i... miłej amputacji życzę 🖐️

Gość vancouver
dzięki.

ja kiedys rozdrapałam ukąszenie po komarze ( na przedramieniu) i też zaczęło mi się babrac . I wcale nie szłam prywatnie do dermatologa tylko do rodzinnego , bez czekania i wydawania kasy . Od razu dostałam antybiotyk i maść do smarowania , bo to już było podobno niebezpieczne i trudne do wygojenia. Ale udało się i pozostała mi tylko blizna.

Gość Randolf
Problem z niegojacymi sie ranami po oparzeniach,stopie cukrzycowej ect mozna rozwiazac stosujac ozonoterapie.W jednym przypadku jest to "kapiel gazowa" w innym stosowanie wody ozonowej,poprzez oliwe ozonowa az do masci wlacznie. Jezeli masz pytania: randolf@mini-ster.com

Gość Niewiemjuznic88
Ale wiecie co, ja tam kiedys nic nie mialam, to mi sie pojawilo samoistnie!

Gość pachnie mi
to gangreną. No, jeśli rana na pupie, to z seksu nici, jeśli na nodze, to po amputacji będziesz kuśtykać, ale w łóżku dasz radę. Ile masz lat? Chyba nie jesteś staruchą szykującą się na odejście? Spróbuj moczyć w wywarze z rumianku lub roztworze azulanu, spróbuj też wyparzyć ją w saunie suchej lub bardzo gorącą wodą i posmarować maścią antybiotykową pn.MaxiBiotic. A najlepiej niech leczenie zastosuje dermatolog i nie lekceważ tego!!!

Gość gość
Panienko. Jesli pojdziesz do lekarza to mozesz spodziewac sie ze lekarz zbada ci cukier z palca. Poniewaz takie rany moga oznaczac cukrzyce. Ja mialam ropiejacy wrzod na plecach i lekarz tak wlasnie zalecil. Na szczescie nie jestem chora . Ale moja babka miala liczne ropne czyraki na ciele i wlasnie stwierdzono u niej cukrzyce.

Gość gość
20.04.14 [zgłoś do usunięcia] gość Ojej a przyczyn takiego stanu rzeczy moze byc tysiace,cukrzyca to tylko jedna z nich