Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Colliee

Kosmetyki dla maluchów HIPP

Polecane posty

Gość Mamusia_synusia
ja mam krem do twarzy i reszty ciała, jedyne co na razie mogę stwierdzić, to że ładnie pachnie :) reszta dalej wyjdzie w praniu, smaruje czółko mojemu bączkowi, bo ma bardzo wysuszone, efekt jak na razie :daleko nam do nawilżonego czółka, na szczęście póki co, nie uczulił, więc testujemy dalej.

ja jako osoba dorosla uzywam szamponu i oliwki, bo maja \"dobre\" sklady np. oliwka to olej migdalowy i sezamowy a nie ciekla parafina jak wiekszosc oliwek... polecam, ladnie pachna i sa przyjemne w uzywaniu dziewczyny chwalily jeszcze plyn do kapieli, ale ja takich rzeczy prawie w ogole nie uzywam...

Gość Violet wine
Uzywam tych kosmetykow juz od dłuzszego czasu i narazie nie zauwazylam u mojej corci zadnej reakcji alergicznej.Wole Hipp od pozostałych.

Ja kupiłam małej oliwkę (zachecona mała iloscia skladnikow) i kremik do twarzy.Te kosmetyki slicznie pachna:)I podobno sa calkiem naturalne:)na razie sama sie posmarowalam tym kremem i jest ok,nie uczulil,a tez mam wrazliwa skore:) Paulka-masz corke w moim wieku,wiec mam do ciebie kilka pytan:podajesz juz malej jakies deserki czy obiadki?soczki,herbatki? aha,i czy uzywasz do mycia wloskow szamponu,czy myjesz mydelkiem albo plynem do kapieli?bo mi polozna mowila,ze na poczatku niewskazane jest uzycie szamponu,to nie uzywalam...ale teraz Misia ma już coraz gęstsza czupryne i mysle,ze moze powinnam zaczac uzywac szamponu...

ps. te kosmetyki nie sa w pelni naturalne! ale maja tzw. \"przyjazne\" sklady ale moze i lepiej bo podobno naturalne moga uczulac bo zawieraja duzo wyciagow skoncentrowanych

oliwka chyba jest naturalna,zawiera tylko 3 skladniki... a poza tym i tak maja lepsze sklady niz wiekszosc innych dla dzieci... najwazniejsze ze nie maja parafiny i parabenow...

Wielkie dzieki za odp:) Moja Misia jeszcze za bardzo nie chce ani pic tych soczkow,ani jesc deserkow czy obiadkow.Lubi tylko herbatki i starta marcheweczke:P Ja myję ją takim zelem Musteli w wielkiej butli,fakt,troche drogi jest,ale bardzo dobry i wydajny,mam go od urodzenia Michaśki i jeszcze sporo zostało.Potem smaruję ją oliwką,do tej pory używałam bambino,ale zamierzam sie przestawic na hippa.Moze kupie tez szampon z hippa.Do tej pory mylam jej wloski tym zelem musteli. Mam jeszcze jedno pytanie:czy teraz w lato smarujesz Manię jakimś kremem z filtrem,zawsze,gdy wychodzisz z nią na dwor? Bo jak bylam z Michaliną nad morzem,to oczywiscie codziennie ja smarowalam,ale teraz nie wiem.czy trzeba....Poza tym nie cierpie tych kremow z filtrami,bo sa starsnie tluste,geste i lepiace sie..:P

Ja tez teraz nie smaruje,bo Michalina tego nie cierpi-wyrywa sie,placze,a potem jeszcze sie cala lepi od tych kremow...

Paulka - możesz to rozwinąć \"No i na brwiach jej sie luszczy delikatnie a to podobno objaw alergii\" bo mojemu synkowi włąsnie sie łuszczy na brawiach i na powieczkach :O wygląda jak popękana tapeta na twarzy jakiejś starszej pani :P