Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nastoltka-1991

Czy powinno się myć włosy codziennie?

Polecane posty

Gość nastoltka-1991

powiedzcie mi, czy włosy powinno się myć włosy codziennie? czytałam na wielu stronach że powiinno się myć włosy codziennie a wy jak myslicie? Ja myje codziennie, jeszcze szamponami Pantene PRO-V.

Gość prosiaczek *
To zależy, jakie masz włosy, jeśli przetłuszczające się, to można codziennie.

Gość nastoltka-1991
to znaczy są ładne tylko zawsze na drugi dzień są jakies oklapnięte ale wydaje mi się, że źle nie robie bo włosy mi nie wypadają (tak 2 lub 3 włosy każdemu moga wypaść) mam włosy kręcone. ddam tez że myje szamponmi z Pantene PRO-V wiec boje się że zniszczą mi one włosy bo w takich szamponach jest dużo chemii...

Włosy są oklapnięte po nocy, musiałabyś spać na siedząco, żeby były puszyste:D Jeśli nie lubisz lakierów, to weź po prostu głowę w dół i zbórz delikatnie włosy rękami, a od razu się napuszą:) Racja, w takich szamponach jest strasznie dużo chemii;/ Ja myję szamponem Bambi, z kaczuszką, dla dzieci:) A teraz planuję kupić szampon w sklepie zielarskim, tam już chemii tyle nie będzie :D

tezmyje wlosy codziennie i tym samym szamponem co Ty dla mnie on jest swietny. Moje wlosy szybko sie przetluszczaja pewnie od ciaglego dotykania i dlatego nie wyobrazam sobie abym nie myla wlosow codziennie.

Gość deborahh
mi fryzjerka kiedyś powiedziała ze zbyt często nie powinno się myć włosów... bo to właśnie dla nich źle... ja myje co dwa trzy dni, zalezy jak wygladaja i co robie... co dziennie to lekka przesada... jak bylam mala to mylam wlosy raz w tgodniu... ale nie ważne we kazdym razie fryzjerzy twierdzą ze za czesto nie powinno sie myc wlosów... a a pani od chemi mi kiedys powiedzial ze czasami to nawet troszke w tlustych posiedziec(oczywoscie jak nigdzie nie wychodzisz, tylko tak w domku, jak widzisz ze masz tłuste to nie myu od razu jesli nie musisz) bo ponoc wlsnie tak tez zdrowo dla wlsoa w takich tlustych troche posiedziec , taka naturalan odżywka...

ha a ja myje moje krecone dlugie i geste wlosy raz na tydzien lub 1.5 tygodnia i dobrze mi z tym...pozdrawiam

Gość im czesciej myjesz tym wiecej
sie tluszcza, boi to pobudza wydzielanie łoju. Zeby myc rzadziej staraj sie miec wlosy nie przyklapniete, np krecone itp dalej od skory głowy nie tluszcza sie tak

Gość sibi
jeśli się wam tłuszczą zbyt szybko po myciu płukajcie pokrzywą lub octem jabłkowym,włosy są oczyszczone i dłużej swierze,ocet oczywiście rozcienczony najlepiej by był jabłkowy,a potem płukamy jeszcze chłodną wodą go.ja tak robie,włosy odzyskały połysk są mieksze i dłużej świerze

Gość inez23456
czy powinno czy nie to ja MUSZE myc co dziennie

Gość koniecznnie idz do lekarza
jak nie masz tlustych to nie myj jak masz to myj;)

Gość akon
Moim zdniem jak najbardziej