Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana mama23

bol piersi - pomocy

Polecane posty

Gość zalamana mama23

mam tygodniowa coreczke, kocham ja nad zycie, ale karmienie ja piersia zaczelo mi sprawiac bol, mam zarozowion brodawki i sutki, wyjscie na podworko w koszulce graniczy z cudem dostaje normalnie gesiej skorki na piersiach i czuje jakby mi wbijali male igielki, piersi bardzo mnie bola. smarowalam je kremem, mylam czarna herbata i prysznicem raz zimna raz ciepla woda i nic nie pomaga, prosze odradzcie bardzo bym chciala dalej karmic ale bol jest okropny... z gory dzieki za rady.

Gość ojej ciezarna
a moze to grzybica skoro masz zarozowone piersi a dziecko nie ma plesniawek?

Gość zalamana mama23
dziecko nie ma plesniawek :(

Gość ojej ciezarna
to nie wiem, ale cale cie bola, czy tylko w ktoryms miejscu?

zadzwon na pogotowie laktacyjne, opisz sytuacje, moze ktos przyjedzie i ci cos doradzi ;)

ja jak mialam takie bolące piersi , a dokladnie jedną to mialam zapalenie piersi , pokarm sie sie zbierał a mnie tak bolała piers tzn sutki ze malej nie moglam dostawic bo je pogryzła oczywiscie i skonczylo sie to nacinaniem piersi

Gość EURESPAL
chyba będziesz musiała przerwać karmienie piersia i karmic butelką

dokladnie oklad z białej kapusty , ja jak sie znalazlłam w szpitalu , to jeszcze pielegniarki mi próbowały robic te okłady , jeszcze chciały mnie uratowac przed nacieciem ale sie nie powiodło , ja juz dostalam drgawki i wysoką temp 40 stopni ,, i masaze chorej piersi ,, a najwazniejsze zeby za duzo pokarmu w niej nie było :)

Gość poradzę_
Jeśli masz laktator odciągaj pokarm i dawaj dziecku przez jakiś czas, to pozwoli się brodawkom wygoić. Może za płytko przystawiasz dziecko do piersi, musi głęboko złapać, zbyt płytkie ssanie jest najczęstszą przyczyną bólu brodawek. Jeśli chcesz wrócić do karmienia piersią nie dawaj dziecku butelki! Odciągany pokarm do strzykawki i karmiąc należy dać dziecku palec do ssania, a bokiem wstrzykiwać pokarm. Jak podasz dziecku smoczek będzie potem gryźć brodawki i z bezbolesnego karmienia nici. Dziecko nie powinno dostawać smoczka nawet do uspokojenia.

Ale to zależy jak ją to boli ,bo jeżeli masz wrażliwe,bolace m pogryzione to poprostu piersi jeszcze nie są przyzwyczajone do karmienia i na poczatku może tak być.Nie martw się ,za jakiś czas nie będziesz odczuwała bólu przy karmieniu.Natomiast jeżeli masz piersi twarde,i czujesz twarde guzki w piersiach to możliwe ,że masz zapalenie lub zastuj.Odciagaj mleko np pod prysznicem i koniecznie przykładaj na nie liście kapusty poobijane tłuczkiem do mięsa prosto z lodówki.

Gość safdf sadff
Czyli generalnie chodzi o gołąbki? Moja babcia robiła takie z sosem pieczarkowym... ale nigdy mi nie przyszło aby je podgrzewać na piersiach pod prysznicem ;-D