Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekolada099

ciaza a alergia

Polecane posty

Gość czekolada099

czy kobieta ktora ma alergie moze urodzic zdrowe dziecko? Czy moze ono tez bedzie mialo alergiie? Czy to choroba dziedziczna/ Prosze o szczere wypowiedzi

dziedziczna ja mam alergie, u meza w rodzinie sa alergicy cora alergia na slonce syn alergia pokarmowa

U mnie sytuacja wyglada podobnie Maz ma alergie na pylki roslin itp. Rok temu urodzilam coreczke i niedlugo po porodzie okazalo sie ze ma ona alergie pokarmowa.Nie toleruje laktozy Musialam przejsc na specjalna mieszanke zamiast normalnego mleka A calkiem niedawno okazalo sie ze ma uczulenie na pylki traw Alergia jest dziedzidzczna

Gość czekolada099
ja jeszcze nie jestem w ciazy ale ostatnio o tym slyszalam i sie zmartwilam ja mam alergie (katar sienny,lzawienie oczu, an slonce) jak sobie pomysle o tym ze moje dziecko bedzie mailo tak samo albo jeszcze gorzej .......nawet nie chce mi sie o tym myslec

Gość czekolada099
jak sobie radzicie z dziecmi chorymi na alergie pokarmowa? Czy to gorsze niz uczulenie np na pylki lub slonce?

Gość czekolada099
dzieki za odp na moje pytanie pozdrawiam -:)

ja mam strasznie ograniczona diete bo karmie piersia, zero nabialu, jajek, wieprzowiny, zwyklego pszennego chleba, lodow mleczych i owocow i warzyw uczulajacych i cos tam jeszcze :P pediatra powiedziala zebym karmila piersia pomimo tego ze maly jest uczulony szkoda mi troche ze musze sobie tyle odmawiac ale jakos zyje ;) powoli wprowadzam mu juz stale pokarmy, ale musze bardzo uwazac na skald, zeby nie bylo mleka w proszku w ich skaldzie i laktozy i glutenu no i jakos zyjemy a starsza ma alergie na slonce i musi wychodzac na dwor miec czapeczke albo kapelusz na glowie i zakryte ramionka

Gość alergia jest dziedziczna
niestety, moja mama ma na pszczoly,osy i inne owady, ja mam na pylki i niektora chemie. dziecko moze miec, ale nie musi - zdaje sie 25% szansy jak jedno z rodzicow ma, 50 - jak oboje (ale moglam cos z procentami pokrecic...).