Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekolada099

ciaza a alergia

Polecane posty

Gość czekolada099

czy kobieta ktora ma alergie moze urodzic zdrowe dziecko czy raczej dziecko dziedziczy w jakims stopniu ta chorobe? Chcialabym sie tez dowiedziec czy alergia moze przerodzic sie w astme?

witam. jestem alergikiem w czwartym pokoleniu. Każde następne ma silniejszą alergię. Mam dwóch synów, obaj byli alergikami a obecnie tylko jeden - ten starszy. Obwiniam lekarzy. dlatego przoszę Cię - jeżeli dziecko ma alergie to zrób mu badania - małemu na wchłanianie laktozy i glutenu. i stosuj dietę eliminującą alergeny - koniecznie. nie wolno podać nawet kostki czekolady ! Wyrośnie! Mój drugi syn był bezlaktozowy i bezglutenowy do piątego roku życia i..... wyrósł. Jest zupełnie zdrowy .... ale nikt nie wie ile mnie to kosztowało. Warto było ! Trafiłam gdy był malutki na dobrą lekarkę - nie mówiła,że alergik dopóki nie zrobiła badań a potem zalecił mi dietę ( same zakazy ) byłam przerażona ale powiedziała ,że wyrośnie całkowicie o ile będę trzymać dietę a mój starszy syn ma astmę oskrzelową dlatego ,że nie miał ścisłej diety i alergia pokarmowa przerodziła się w wziewną w wieku około trzech lat i z tym już nie można nic zrobić. Ma czternaście lat i bierze leki sterydowe. Radzi sobie z chorobą - uprawia sporty , ale musi uważać na skupiska alergenów. Młodszy robi i je co chce - warto było. Nie słuchaj babci - ,, bo musi pić trochę mleka - bo wapno itd ) Wapno można rozpuścić z tabletki. jak będziesz wychodzić z diety to można dawać pół jogurtu nigdy danonka serka - bo jest bardzo skondensowany. jeśli masz jeszcze pytania to napisz - odpowiem. Chciałam dodać, że mam tylko dwoje dzieci i każde ma alergię więc w statystyki nie wieżę. Pierwszy syn dostał wysypki w trzecim tygodniu i karmiłam go do roku a i tak miał atopowe zapalenie skóry i zespół złego wchłaniania - dzisiaj wiem , że powinnam przejść na Nutramigen póki był mały i wtedy by mu smakował , bo później nie chciał go pić. Drugi syn - myślałam ,że jest zdrowy - żadnych wysypek - karmiłam do roku - przeszłam na bebiko i po miesiącu się zaczęło - wymioty i biegunki - wylądował w szpitalu i wtedy trafił na super lekarza . Był uczulony na laktozę i gluten - to w sumie gorzej niż pierwszy . Wyzdrowiał. Pozdrawiam i życzę zdrowych maluchów i zdrowego podejścia do alergi - leczymy pokarmową to nie dojdzie do wziewnej. Pa