Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama_samotna

Dlaczego nikt nie chce być sam????????

Polecane posty

Gość sama_samotna

Praktycznie każdy temat tutaj dotyczy związków.A przecież tak fajnie jest być singlem!!Człowiek jest całkiem wolny i nic go nie ogranicza.Ja całe dotychczasowe życie jestem sama i wiem że jego resztę spędzę tak samo,nie wyobrażam sobie żeby mogło być inaczej

Gość Zraniona****
Samotnośc ma swoje plusy, ale ja chyba nie potrafie być sam.... Lubie miec dużo przyjaciół, znajomych... Razem zawsze lepiej....

Gość samotna nieśmiała
Też nie wyobrażam sobie siebie w związku, dbania o partnera, kompromisów, utraty wolnego czasu. Nie sądzę żeby mój stan (samotny) się zmienił kiedyś. Ale czy chciałabym? Tak, chciałabym kogoś mieć, mieć chociaż możliwość "sprawdzenia" czy się nadaję do bycia z kimś.

Gość sama_samotna
No znajomych i przyjaciół to ja też chcę mieć,ale np nie mogę się doczekać jak sięwyprowadzę z domu.Bardzo chcę mieszkać sama

Gość Zraniona****
Ale partnera tez dobrze miec, łatwiej jest iść przez życie z kimś...

Ja nie chce byc sama.teraz jestem od 7 miechow sama,ale tak jestem/bylam przyzwyczajona do bycia z kims,bo bylam dobre 5 lat i tak mi troche smuno teraz. We dwoje lepiej sie znois cięzkie znoje. :)

Gość sama_samotna
19 a co?

Gość promyk słoońca
ja mam właśnie 30 lat i dopiero teraz po kilku związkach wiem, ze jestem typowym singlem:)

Gość sama_samotna
Myślisz?Nie wydaje mi się,chyba mam tak dlatego że zawsze od dzieciństwa nie mogłam być sama ani przez chwilę,a poza tym małżeństwo moich rodziców jest niezbyt udane :( A jak patrzę na stare panny w mojej rodzinie to stwierdzam że mają zaj***ście

Wracasz do pustego mieszkania, no ewentualnie wita Cię kot..., Twoje koleżanki dawno już pozakładały rodziny i nie mają czasu na spotkania. Jeśli już uda się wam spotkać okazuje się, że żyjecie w zupełnie innych światach, one ekscytują się pieluszkami i kupkami:P albo z wypiekami na twarzy opowiadają Ci, że udało im się zdobyć wymarzone płytki do łazienki...itd., itd....

Gość sama_samotna
No i właśnie,a singiel jest wolny i nie ma takich problemów,bo te kupki itd to chyba niezbyt przyjemne

Wiesz, że bardzo łatwo przekroczyć granicę i wolność zamienia się w samotność? Zresztą człowiek nigdy nie jest do końca wolny.

Gość sama_samotna
No nie jest ale jak nie jest w związku to przynajmniej nikt go nie zrani

Jeśli przyjmiemy, że pytanie tyczy się tylko związków, to faktycznie masz rację - nikt go nie zrani. Ale czy naprawdę będzie szczęśliwy? Jaką masz gwarancję?Nie masz. Tak naprawdę w życiu nie ma nic pewnego. Zrezygnujesz, ze związku - bo ktoś może Cię zdradzić. Zrezygnujesz z jazdy samochodem - bo wypadki. Zrezygnujesz z przyjaźni - bo możesz się zawieść... Zrezygnujesz z dzieci - bo...bo ... Wybacz, ale idąc tym tokiem myślenia, powinnaś zrezygnować z wszystkiego...tylko czy to jeszcze będzie życie?

Gość no taaak
a ja sie po czesci zgodze z nią...jestem z kims,to byl przypadek ze sie zakochalam bo tez wyznawalam taka zasade,zreszta to bylo natualne,nnie potrzebowalam faceta,bylo mi dobrze samej,zjawil sie on,po dlugim czasie zabiegan i ja wpadlam...zakochalam sie i co?teraz cierpie...stek histori...ale cierpie,jaki wniosek?naprawde lepiej jest byc samej,nie kochac bo wtedy nie zostaniemy zranieni,takim ludziom jest zwyczajnie latwiej