Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaki to jest rozmiar

34/75 jaki to rozmiar stanika?

Polecane posty

Gość jaki to jest rozmiar

Gość chińskie ciulstwa
miseczka A 75 pod biustem

Gość całkiem nowy nick
75 A

Hey!! Też mam problemy z tymi dziwnymi numerami...jak myslicie 36/80 to jest 80B???

Gość Saruu
34/75 to jest B poniewaz dziewczyna moze byc szczypla pod biustem a miec duze cycki :))

Bzdura. Po pierwsze dobrze dobrane 75B to jest bardzo mały biust (ok.80 cm pod biustem, 90 w biuście). Po drugie 34/75 to jakieś chińskie niewiadomoco, gdzie na upartego można uznać, że oznacza to obwód (34 w rozmiarówce brytjskiej to nasze 75). Miseczki (czyli de facto rozmiaru, bo rozmiar to tylko i wyłącznie obwód PLUS miska) nie da się określić. Po trzecie szczupłe dziewczyny z dużym biustem noszą obwody 60 czy 65 z miseczkami dużo większymi niż B. A po 4: po co odkopywać wątek sprzed kilku lat?

Gość gość
32 /75 to będzie A z obwodem pod biustem 75 34/75 to będzie B z obwodem pod biustem 75 36 /80 to wydaję mi się, że to jest C z obwodem 80 75 B (czyli te 34/75) to bardzo mały biust u przeciętnie zbudowanej dziewczyny (nie jest ani przesadnie chuda, ani też gruba, raczej szczupła). Co do chińskich biustonoszy - czasami leżą 100 razy lepiej od tych markowych -, tylko trzeba dobrze trafić. :)

Gość gość
o czym ty mówisz? szczupła dziewczyna ma pod biustem 80 cm? :O chyba pojęcia nie masz o czym mówisz:O mam 65 cm pod biustem i ważę 51 kg przy 170 cm wzrostu w biodrach mam 87 cm i nie jestem chuda, a co najwyżej drobnej budowy mając 15 cm więcej pod biustem nadal byłabym szczupła?

Gość gość
Wydaje ci się? A gdzie są jakiekolwiek tabele standardów potwierdzające te "wydaje mi się" i całą resztę? I jak w rozmiarówce "wydaje mi się" jest oznaczone np. 65B, 70C, 75D? Jak do cholery "trafić" w takim chińczyku skoro w 99% przypadków nawet nie ma ich jak i gdzie przymierzyć?

Gość gość
Też mam ten problem...Najczęściej kupuję 36/80 choć tylko niektóre staniki tego rozmiaru są na mnie dobre. Często mają za małą miseczkę. Pod biustem pasują. Któraś może wie, jaki rozmiar ma większą miseczkę przy takim samym obwodzie pod biustem?? Nawet sprzedawcy tego nie wiedzą...:O

Gość gość
ja też tego nie rozumiem, zawsze wydawało mi sie ze 34/75 to miseczka A, ale ostatnio kupiłam taki sam rozmiar tylko miseczka B. Ja kupuje "na oko" w sensie że 34/75 a miseczke oceniam sama czy bedzie pasować. A co do chińskich biustonoszy to popieram, że nieraz są lepsze od tych drogich markowych

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak "miseczka A". 80A i 65A to kompletnie inne wielkości, a 80A to miseczka większa niż np. 65D.

Gość gość
Wiesz, jak one kupują "na oko" a nie na biust to na 200% nie mają ani jednego dobrze dobranego stanika, ba, nie mają zielonego pojęcia jak takowy powinien leżeć :D

Gość gość
otóż to ;) już widzę jak którakolwiek z nich miała na sobie dobrej firmy, prawidłowo dopasowany stanik :D niestety taka bielizna kosztuje, ale lepiej zainwestować i mieć 4-5 sztuk porządnych biustonoszy niż 10 dobranych "na oko" z baz******ińczyków

Gość gość
nie każdego stać na stanik u brafitterki, chociaż polecam przynajmniej jeden raz kupić biustonosz dopasowany indywidualnie :) inna jakoś noszenia (może na początku ciężko się przyzwyczaić)