Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mlodaxxx

DRUHNA/ WAZNE POMOCY!

Polecane posty

mam kilka pytan dotyczacych zadan druhny podczas slubu i wesela. zostalam poproszona przez kolezanke o bycie druhna na jej slubie, nie mam nawet jeszce 18 lat i nie wiem co z prezentem..co kupic?jesli wiadomo ze nie stac mnie na nic specjalnego..czy bedzie bardzo niestosowne jesli dzien wczesniej nie bede mogla za bardzo pomoc w przygotowaniach,,?musze byc na waznym \\\"spotkaniiu\\\"?? co nalezy do moich obowiazkow podczas uroczystosci a jesli ide sama bez osoby tow to nawet jesli nie bede miala tam co robic to musze zostac dluzej niz przecietny gosc?? PROSZE O ODPOWIEDZI:(

Gość maści się pisze
wypadałoby, żebyś została do końca, dzien wczesniej nie masz w czym pomagac, chyba ze robia wesele w remizie i wszystko sami robia. Wszystko zalezy jak blisko jestes mlodej. tu pisza, ze swiadkowa organizuje wieczor panienski. moja swiadkowa ni nie organizowala, byla jak gosc, tyle ze przyjechala do domu ne do kosciola i razem pojechalismy na slub. no i zostala do konca. pomagala mi z trenem tez. i tyle, ale niektorzy obarczaja swiadkow szeregiem obowiazkow.

Zgodzę się z poprzedniczką. moim zadaniem było tylko podpisanie dokumentów, stanie w kościele za młodymi. Pomagałam tez pannie młodej z suknią , zapinałam podpięłam tren i dobrze się bawiłam;-)