Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julyai

Nie chce mieć dzieci

Polecane posty

Gość Julyai

czy uważacie, że kobiety, które nie chcą mieć dzieci, to egoistki? I w ogóle, co o nich myślicie?

Gość Julyai
chciałabym miec rower.

Gość plastic
A ile jest matek egoistek... :O

Gość Julyai
no ja właśnie nie widzę w tym egoizmu sama nie chcę mieć i nie uważam się za złego człowieka ale czekam na argumenty, tych, którzy myślą inaczej ;)

Gość gooop
widocznie masz watpliwośco skoro pytasz. Szczerze mówiąc nikogo to nie obchodzi poza Twoja rodzina

Gość Julyai
moja matka jest zszokowana i zabrania mi tak mówić jej gadanie strasznie mnie wkurza

Gość plastic
Najważniejsze jest to, jakim jesteś człowiekiem, a nie to ile i czego masz, bądź nie masz ;)

Gość Julyai
szczerze mówiąc spodziewałam się ataku typu: "Ty egoistko! A na starość będziesz sama! Myślisz tylko o sobie i swojej wygodzie!" Ale widzę że są ludzie bardziej nowocześni i tolerancyjni :)

tak się zastanowiłem i do głowy przychodzą mi tylko argumenty: patriotyczne, moralne i ekonomiczne :P i najzabawniejsze że argumenty za posiadaniem dzieci są bardzo egoistyczne :D

Gość upaupaupa
ja mam dziecko ale wiecej dzieci nie chce - ciesze sie ze moje jest juz duże a jak widze kobiete w ciązy to mysle jejku kilka lat wykreslonych z zyciorysu ale tylko to mysle nie powiem głośno bo mnie zlinczuja!! zaznaczam ze swoje maleństwo kocham bezgranicznie i bezwarukowo - ale pieluchy mnie odstarszaly, a wstawanie do karmienia bylo tortura

Gość upaupaupa
wogole do dzis nie rozumiem jak ktos z pasja caly dzien biega i bawi sie z dziecvkiem do 4 roku zycia? i ma gdzies co ktos o mnie pomysli

Gość kuvp
miałam to samo, ale po 15 latach znowu mi sie spodobało

Gość Julyai
można w życiu osiągnąć wiele rzeczy, nie każdy musi się rozmnażać... jak dotąd spotkałam się jedynie z negatywnymi komentarzami, wręcz obraźliwymi i to jest przykre... ja nie mam nic do kobiet, które chcą mieć dzieci, lubią je. nawet je podziwiam, a jednej strony, a z drugiej trochę mi ich żal. Ale na pewno się ich nie czepiam.

Gość kuvp
trochę to dziecinne co piszesz. W życiu nie mozna być czegoś pewnym na 100% nawet własnych decyzji wszystko zależy od okoliczności. Nie zarzekaj się bo może Ci kiedyś być głupio.

Gość plastic
Ja uważam, że każdy powinien żyć tak, jak chce, pod warunkiem, że nie krzywdzi innych. To Twoja sprawa, czy chcesz mieć dziecko.

Gość można się rozmnażać
i jednoczesnie mieć osiągnięcia w wielu dziedzinach zycia nie rozumiem, dlaczego to rozgraniczasz poza tym - nie zyczę sobie, żeby było ci mnie żal - nie chcesz mieć dzieci, nikt cie nie zmusza, niech kazdy wybiera sam swoja drogę zyciową, ale nie pisz, że ci żal kobiet posiadających potomstwo, bo to niedorzeczne

Gość plastic
O, z tym zarzekaniem się to niestety prawda ;) Nigdy nie możemy być pewni, co nam do głowy strzeli... ;)

Gość Julyai
jednocześnie rezygnuję z seksu do końca życia, bo nie ma 100% metody antykoncepcyjnej i tak oto mam pewność zresztą i tak jestem aseksualna

Gość albowiem
albowiem jak mawiał pewien gin człowiek srzela pan bóg kule nosi

Gość xxxyyyzzz
Moim zdaniem egoistkami są matki, które mają dzieci tylko po to, "żeby ktoś na stare lata podał szklankę herbaty".

Gość powiem tak
eeee tam, to twoja sprawa. Będziesz miała dziecko, bo ludzie będą gadali, jak nie będziesz miała ? I przestańcie mówić, że sie komuś odmieni - no pewnie, że tak może być. Ale jakos nie pomyślicie o tym, w drugą stronę - że tej co chce, może sie odmienić !

Gość uwaga przestroga
Julyai --> jesli naprawde jestes aseksualna, to mam dla ciebie przestrogę: uważaj na aseksualnych facetow!!! nawet na takich ktorzy wydają ci sie z poczatku normalni i fajni.

Gość przyszła mamuśka
"Ty egoistko a na starość będziesz sama"

Gość przyszła mamuśka
kurde cały post mi ucięło

Gość przyszła mamuśka
nie potępiam w żaden sposób nie chcących ieć dzieci ale napisałam tak długi post, że mi go jakoś wyrzuciło i już nie chce mi siępisać ponownie :(

Gość willenkA
jesli kobieta nie chce miec dzieci to zapewne musi miec jakąś dysfunkcje psychiczną