Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulkaaa19

Po ilu latach robicie przerwe w tabsach??

Polecane posty

Gość Paulkaaa19

dzis pytalam gina czy niepowinnam zrobic przerwy bo biore tabsy prawie 2 lata a mama mi nagadala ze jak tyle bede brala to potem bede bezplodna i takie tam ze sie truje.. A Lekarz mi powiedzial ze po 3 latach najwczesniej :O Co o tym sadzicie?? Wam tez tak mowia?? a i powiedzial ze zadnych problemow po odstawieniu z ciaza niebedzie ze wrecz przeciwnie i ze potem sa duze szanse na ciaze mnogą.. Urodzila ktoras bliźniaki po tabsach??

ja jeszcze nie robilam przerwy a tabletki biore 2 lata i na razie o przerwie nie mysle. podobno te nowoczesne pigulki z mala iloscia hormonow nie wymagaja przerw. czytalam to o dziewczynach ktore biora bez przerwy przez np 9 czy 10 lat :)

4 lata rowniez bez zadnej przerwy aczkolwiek nie pwoeim ze sie nad nia nie zastanawiam...

Gość ja zrobilam
przerwe po ponad 3 latach... bo zaszlam w ciaze:-)

ja biore tabletki od wrzesnia i gin mi poiwedzial ze po wakacjach przynajmniej 2 miesiace przerwy;/ ja biore microgynon i nie wiem czy ma to jakis wplyw na koniecznosc przerwy ale ja i tak tej przerwy nie chce robic bo mi to na reke nie jest;/

Gość ja zrobilam
tak, w trakcie brania tabletek...

Gość ja zrobilam
bralam minisiston. nie wiem czy te tabletki sa dostepne w polsce

ja biorę od 7 lat - bez przerwy - ginekolog nie tylko nie mówił mi, że powinnam zrobić, ale wręcz, ze robienie przerwy ma sens tylko wtedy, jeśli będzie ona trwała około roku, krótsza to tylko szok hormonalny dla organizmu, i że przy tak małych dawkach jakie mają nowoczesne pigułki organizm tak naprawdę odpoczywa co miesiąc podczas 7-miodniowej przerwy :-)

napędziłaś mi strachu,bo biorę przecież pigułki żeby się zabezpieczyć i nie zajść w ciążę,a ponoć dają 99,8% czyli byłaś w tych0,2% i co ja mam teraz o tym myśleć??

Gość ja zrobilam
wiem, tez nie chcialam w to uwierzyc.co prawda slyszalo sie takie przypadki ale ze JA??!!! Nie wiem co ci doradzic.Z jednej strony mozna powiedziec ze 0,2 to male prawdopodobienstwo...ale dla mnie stalo sie 100% bobaskiem:-)

Gość Elka-997
ok 2,5 roku regulon-bez przerwy. Pytalam 3lekarzy i zaden nie powiedzial ze trzeba odstawiac, a raczej ze jest to niebezpieczne, bo zwieksza ryzyko rozregulowania organizmu. Ps. moja przyjaciólka też zaszła w ciąze podczas brania tabletek...Mało tego ma bliźniaki:)

Gość Paulkaaa19
No wlasnie bliźniaki.. duzo słyszałam o mozliwosci ciązy mnogiej ale po odstawieniu, ale zeby w trakcie tabletek?? Moze cos zrobila zle ,za poźno wziela tabletke?? albo wymiotowala , ja mysle ze wiekszosc osob ktore zachodzi w ciaze podczas brania tabletek zrobilo cos źle a teraz wstyd im sie przyznac..

Gość ja zrobilam
musisz po prostu wiedziec ze istnieje takie ryzyko.Pewnosci nie ma!

będzie co ma być i tyle,ale dobrze wiedzieć,że trafiaja się przypadki zajścia to zwiększa ostrożność i poczucie ,iż tak naprawdę wcale nie jest tak kolorowo- bierzesz pigułkę i już ma Cie nic nie obchodzić .Dzięki kobietki:*

Gość ja zrobilam
mnie nie jest wstyd.szczerze powiedziawszy cieszylabym sie gdybym wiedziala dlaczego? wiesz glupia nie jestem, potrafie czytac i wiem na co zwracac uwage...ludzie sa ludzmi i robia bledy ale ja nie wiem jaki ja popelnilam.Gdybym wiedziala to bym was na uspokojenie poinformowala.

Gość Elka-997
Żadnego błedu nie zrobiła!Dziewczyna jest skrupulatna i nawet bez przypominajki , w glowie miała budzik nastawiony!Nigdy nie zapomniała, zawsze brała regularnie i nie kombinowała z przesuwaniem!!! Po fakcie lekarz jej powiedział że może miała źle dobrane tabletki... Ja bym zabiła!

Gość Paulkaaa19
Bralas zawsze o regularnych porach? Niemialas wymiotow np na imprezie o ktorych niepamietasz? Bieguni przypadkowej ? Albo moze przyjelas jakis lek ktory oslabil dzialanie? moze pilas duzo soku grejfrutowego? albo paierosy\? Przyczyn moze byc wiele...

no właśnie ja zrobilam przecież też brała tabsy żeby się zabezpieczyć a że wyszło jak wyszło,po prostu tak chciał los.a po to sie wchodzi na takie forum żeby podzielić sie wiedzą .

eh.. dziewczyny.. a zabezpieczacie sie jeszcze jakso przy tych tabsach czy do konca bez zadnego zabezpieczenia? bo ja tez schizuje ...z awsze mi sie wydaje ze jak 0.2 to to wlasnie ja i co miesiac czekam na @ jak na zbawienie;P

Gość ja zrobilam
prowdze i prowadzlam uregulowany tryb zycia.odkad skonczylam 18ke nigdy nie upilam sie tak by cokolwiek zapomiec:-). Nigdy nie palilam, tabletki bralam zawsze punktualnie o 22giej (czysami pol godziny pozniej;-) ).Soku grejfutowego nie lubie wiec pewnie nie wypilam za duzo...lekow oprocz aspiryny (bol glowy, 2 tabletki, zeby nie bylo ze przedawkowalam) nie bralam.Jesli jeszcze wam cos wpadnie do glowy to dajcie znac...moze z wasza pomoce w koncu zrozumiem :-)

*tygryska zależy czasem gumek,bo jednak mój chłopak nie wierzy do końca w 100% skuteczność takich maciupeńkich tableteczek-wygląda na to ze ma rację. ja zrobilam przezorny zawsze ostrożny czy jakoś tak a mimo to potrafi człowieka spotkać przypadek.

Gość ja zrobilam
hey tygryska.... masz racje ja sie calkowicie zdalam na tabletki...

wymioty, biegunka albo herbatki z dziurawcem? jeśli nie to wyglada na to że po prostu byłaś w tym ułamku procenta :)

Gość Paulkaaa19
ja tez sie zdaje na tabletki tylko.. i to juz 2 lata.. i nigdy sie nie boje ze @ niebedzie.. a teraz moze zaczne sie bac, a moze to tez zalezy od skladu hormonow w tabletce?? juz sama nie wiem..