Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magie sad

czy mozna zyc rok z chloniakiem, ziarnica?

Polecane posty

Gość magie sad

zastanawia mnie, czy mozna miec niewylryta ziarnice chloniaka, majac tylko powiekszone wezly od dlugiego czasu( np rok lub ponad) i zadnych innych objawow?

Gość ewqa2
Wydaje mi sie, ze jak kazda choroba, tak i ta potrzebuje czasu aby sie rozwinac i dac wiecej objawow. Na co czekasz? nie lepiej sie szybko przebadac i miec pewnosc, ze jest sie zdrowym albo chorym i za wczasu sie leczyc.?

Gość magie sad
latwo powiedziec, bylam u lekarza, badal mnie (tzn dotykal tych wezlow rekami) no i co? stwierdzil ze nie sa powiekszone a ja lepiej znam swoje cialo i wiem ze cos jest z nimi nie tak, wiec nie wiem co robic i co myslec

Gość ewqa2
Ok, z lekarzami faktycznie jest ciezko, latwo jest trafic na takiego , ktory sie nami nie przejmie. Idz do onkologa, nie potrzeba skierowania, nie czekaj.

Gość magie sad
ok pojde :( ale sie boje

Gość ewqa2
Nie boj sie, napewno bedzie ok. Ja tez juz przeszlam ze swoimi wezlami wiele i tez mialam czarne mysli, wszystko skonczylo sie dobrze. Duzo tych wezlow masz powiekszonych, przesuwaja sie pod palcami? Masz jakies dodatkowe objawy? Robilas morfologie, jak wyniki?

idź do onkologa, mój znajomy chodził po lekarzach z powiększonymi węzłami chłonnymi, ale wszytkie badania wychodziły OK, więc stwierdzili, że to może od zębów, ucha itp w końcu sam wybrał się do onkologa - diagnoza chłoniak, było to 4 lata temu, a teraz jest OK

Gość ewqa2
Mucca, mial powiekszony jeden wezel tylko?

jak dobrze kojarzę to nie jeden, ale nie jakoś wiele, te widoczne miał za uchem, potem się okazało przy specjalistycznym badaniu, że na brzuchu też ma powiększone, brał chemię ale nawet nie leżał w szpitalu, tylko po chemi do autka i do domciu, nawet mu włosy nie wypadły, a to była dosyć mocna chemia

Gość ewqa2
Dziekuje za odpowiedz. Do autorki , sama widzisz, ze diagnoza musi byc podparta innymi badaniami a nie tylko badaniem przez dotyk. Koniecznie idz do onkologa i przebadaj sie. jA mialam tez USG wezlow, jamy brzusznej i morfologie. W badaniu USG widac wielkosc wezlow oraz czy sa odczynowe czy powiekszone z innego powodu. NIeraz trzeba robic biopsje, ja tez mialam.