Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MagdaSSS

torbiel jajnika w wieku 16 lat...

Polecane posty

Rok temu byłam u ginekologa stwierdził ,że mam torbiel (najprawdopodobniej przyjajowodowy)jest również prawdopodobieństwo PCO. jestem jeszcze młoda nie wiem za bardzo jak rozmawiać mam z ginekologiem, jakie pytania zadać w związku z tym... Lecze sie hormonalnie(diana 35) podobno są to jedne z najsilniejszych leków hormonalnych biore je już rok teraz mam mieć zmiane na jakieś inne czy takie leczenie może wpłynąc na rozwój dziecka w przyszłości, jakie moga być konsekwencje. prosze pomórzcie sama nie wiem co jeszcze tu napisac bo nie wiem co jeszcze w tym temacie jest istotne... z góry dziękuje:)

Gość albalala
ehh kochana wspolczuje :(:( hmm leczenie hormonalne jest do dupy za przeproszeniem bo owszem pomoze na torbiela ale zaszkodzi watrobie i w ogole calemu organizmowy nie rozumiem tych pustakow ktowrzy mlodziutkim dziewczyna przepisuja np na tradzik diane

Gość malina0912
ja podobno miałam torbiela w wieku 14 lat.. lezałam w szpitalu leczono mnie hormonami.. nmiałam okropne skurcze w bocznej częsci brzucha.. co kilkanascie minut...zrobili mi usg i wyszło ze mam torbiela o srednicy około 6 cm.. ( to duzy).. pozniej wyszłam ze szpitala poszłam na usg.. i nie było sladu po tym..a mowili mi ze on tak predko nie zniknie... tez tak bardzo boli cie brzuch..? ( inny lekarz stwierdził ze to nie był torbiel skoro zniknał po niecałych 2 tygodniach.. i ze to była kolka nerkowa..)

słuchaj, Diane podobno lepiej nie brać tak długo, najdłużej pól roku, tak mi powiedziała gin, nie martw się torbielą, ma je więcej niż połowa kobiet, może po lekach ci sie wchłonie, a jak nie to laparoskoipia podobno nie jest taka straszna - moja kol miała i po 2 dniach wyszła ze szpitala, do dziś ma spokój z torbielami, ale trzeba się ciągle kontrolować

malina0912 mnie brzuch akurat nie boli, może czasem przed okresem tylko ale i tak co jakiś cykl, fakt jest to hmm dośc bolesne ale żadkie... wielke dzieki za udzielone informacje... a co do diany to wiem z,ę nie powinmno sie jej brać tak długo... i teraz sama powiedziałam ginek. ,że chce zmienić leki na jakieś inne żeby organizm odpoczoł od diany...

i mam jeszcze jendo pytanie. czy nie rozsądniej byłoby odrazu zrobic to operacyjnie a nieżeli \"truć\" sie tabletkami??