Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kktoś wie

Dlaczego mam ZA NISKI c h o l e s t e r o l???

Polecane posty

Gość kktoś wie

odkąd pamiętam zawsze w wynikach mój cholesterol albo był za niski albo tuż przy dolnej granicy? ostatnio zrobiłam badania i wszystko było w normie oprócz tego cholesterolu (136), dlaczego???

Gość moze tarczyca albo zla dieta

Gość kktoś wie
miałam również badaną tarczycę i wszystko jest w normie:)

Gość kktoś wie
może jednak ktoś zna się na tym?:) tak wygląda cały lipidogram: cholesterol całkowity 136 mg/dl cholesterol HDL 62.5 mg/dl cholesterol LDL 63 mg/dl trójglicerydy 53 mg/dl glukoza 77 mg/dl :)

Gość Dziewczęca
zazwyczaj na wyniku badnaia masz podane tzw/ widełki, czyli normy w jakich powinien się mieścić cholesterol - w ten sposób można sobie samemu skontrolować wyniki, ale z diagnozą nieprawidłowych to już do lekarza.

Gość kktoś wie
no właśnie lekarz nie ma mi za wiele do powiedzenia, bo reszta jest prawidłowa więc "jestem zdrowa jak koń" i co tam jakiś cholesterol:O zawsze tylko słyszałam, że "lepszy za niski cholesterol niz za wysoki", ale mnie sie wydaje, że chyba najlepszy jest ten w normie;) dlatego zastanawia mnie dlaczego wciąż mam za niski?

Gość moze cos nei tak z twoja dieta
jestes roslinozerca (wegetarianie budza we mnie rozbawienie - wybacz...) albo czesto sie odchudzasz, glodzisz itd. jesli jesz normalnie, zdaniem lekarza jestes zdrowa to czym sie martwic? :-)