Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość susel

polacy w szwecji odezwijcie sie!!

Polecane posty

Gość Prawie jak z miasta
Witam wszytkie wiesniary i wiesniakow.Chamowo i prostactwo rzadzi!!! BLllalalalla

Gość Aguszka
witam jeśli interesuje cię żywność lub leki z terenu Polskiego jest taka możliwość przyjmuje zamówienia powyżej 500kr... 22% (to mój zarobek) za pełen zestaw zamówienia płacisz 50kr za transport, Jeśli jesteś zainteresowany proszę o kontakt pod adresem e-mail. Rozliczamy się przy odbiorze towrau Pozdrawiam Blekinge-Skane Mieszkam w Olofstrom

Gość Aguszka
agabyggservice@gmail.com

Gość wpag@o2.pl
Poszukuję kontaktu z poważnymi osobami, które tęsknią za polskimi smakami. Art. spożywcze , chemia, proszki - wszystko co jest potrzebne do życia! Każde zamówienie realizuję. Przewóz różnych paczek, mebli. KONTAKT wpag@o2.pl. POMÓŻCIE!!!

witam/jestem w sztokholmie dopiero od tygodnia , przyjechałam do męża oczywiście na stałe, chciałam się zapisać do polskiej biblioteki, ale podobno trzeba mieć persona numer. czy jest jakiś jeszcze inny sposób żeby mieć polskie książki.

Gość gość
Wpadajcie na PolischSouls.se - jest tu sporo młodych polaków na emigracji, którzy szukają nowych znajomych.:)

Gość gość
witam serdecznie Mam nie mały problem , mianowicie mój mąż pracuje w szwecji od 2lat i teraz zdecydował , ze musimy sie przeniesc wszyscy czyli ja i dwie córki 13 i 12 lat., miało by sie to odbyc tego roku w czerwcu boję sie jednak gdyz nie znamy jezyka szwdzkiego a angielski bardzo słabo no mąż zna i szwedzki i angielski.Prosze napiszcie czy przez wakacje sa jakies szkoly dla obcokrajowców i czy w 2 miesiące nauczymy sie czego kolwiek

Gość gość
Juz mozesz zaczac uczyc sie w domu , sprawdz w necie czasem sa darmowe programy do nauczania jezyka, lub platne, mozna uczyc sie slowek, zawsze cos, ja tak uczylam sie norweskiego wisywalam w slownik google dane slowo i googl mi przetlumaczal wlaczalam na glosnomowiacy zeby zrozumiec i lapac akcent, a pozniej do szkoly o wiele latwiej, jak juz zalapiesz troche mozna kupic slownik polsko-szwedzki , ksiazki, powodzenia!

Gość gość
Dzieki za odpowiedz .Już zaczynam sie uczyc z aplikacji w telefonie ale bardziej martwię sie o dzieci , zapisałam je na dodatkowy angielski no i szwedzki trochę w domu z tej aplikacj mimo to nie wiem czy dadzą sobie redę inna szkoła inny jezyk , ale to jedyne rozwiązanie żeby nasza rodzina była w kąplecie już mam dosyc rozłąki .

Gość gość
Nie martw sie dadza rade, moje o tyle mialo latwiej ze poszlo do przedszkola i w ciagu roku nauczylo sie perfekt, dzieci lapia szybciej, ale pewnie w szwecji tez jest podobnie jak w norwegi jak przyjdzie nowy uczen co nie zna jezyka maja dodatkowe zajecia na swietlicy, jest tez szkola miedzynarodowa dzieci moga chodzic tez do szkoly polskiej, moje zacznie nauke w szkole od sierpnia bo w norwegi od sierpnia ale dodatkowo zapisalam do tej szkoly miedzynarodowej bo wrazie jakbysmy wrocili do Pl to niechce zeby mialo zaleglosci, to tylko zycie niewiadomo jak sie ulozy., glowa do góry bedzie dobrze,, powodzenia

Gość gość
Witajcie :) Jest ktoś z okolic Mory? pozdrawiam

Gość gość
czy jest ktoś z okolicy kullaviku?

Gość gość
a ja szukam polakow z okolicy Goetheborga ......

Gość kasiurek
czy jest ktos z okolic olstromu?

Gość gość
Mieszkam 20 lat w Szwecji i gdybym miala sie w tej chwili przeprowadzac z Polski do Szwecji i to z dziecmi nigdy bym tego nie zrobila , ten kraj nie nadaje sie juz do zycia

Gość gość
Z corkami do szwecji? Oszalałas? Przeciez tam pełno tej choloty muzułmanskiej...

Gość gość
czesc sa tu polki okolice geteborga?