Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ziggy

Jesli chodzi o miasto i studia... co lepsze?

Polecane posty

Gość emyu
oczywisie ze nasza kochana stolica!!!!droga ale nie ma lepszego misata niz Warszawa,super perspektywy tylko fakt drogo

Gość gościu się pyta
http://matura.ilife.pl/text,18.html to jest w miare aktualny ranking uczelni 1. Warszawa 2. Kraków 3. Śląsk i Poznań 4. Sląsk Poznan jestt więc wysoko

Gość hahalo
te rankingi sa do bani bo oceniaja wiadomi ludzie poddani pod konkretne lobby w miare obiektywny jest ranking ten w Rzeczyposolitej co roku;-) a nie jakś tam matura.pl

Gość hahalo
na ślasku są chyba tylko wybitne uczelnie techniczne

Gość gościu się pyta
no dokładnie taki lonk podałem to jest ranking Rzeczpospolitej i Perspektywy Zresztą ranking newsweeka i wprost się z nim pokrywa

Gość hahalo
ta tylko sie w ogóle nie otwiera

Gość gościu się pyta
No to macie Rzeczpospolita" i "Perspektywy" od kilku lat organizują ranking szkół wyższych. Także i tym razem ogłoszono wyniki. W pełni popieramy i chwalimy tę inicjatywę. A maturzystom napewno takie zestawienie pomoże w podjęciu ostatecznej decyzji 'gdzie dalej?'. Poniżej prezentujemy tegoroczne zestawienie. Uniwersytety Uniwersytet Warszawski Uniwersytet Jagielloński Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu Uniwersytet Wrocławski Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu Uniwersytet Łódzki Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II Uniwersytet Gdański Papieska Akademia Teologiczna w Krakowie Uniwersytet Śląski w Katowicach Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie Uniwersytet Kardynała Wyszyńskiego w Warszawie Uniwersytet Szczeciński Uniwersytet w Białymstoku Uniwersytet Opolski Uniwersytet Rzeszowski Uniwersytet Zielonogórski Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy Wyższa Szkoła Humanistyczna im. Gieysztora w Pułtusku Collegium Civitas w Warszawie Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej w Warszawie Uczelnie Techniczne Politechnika Warszawska Akademia Górniczo-Hutnicza im. Staszica w Krakowie Politechnika Wrocławska Politechnika Śląska w Gliwicach Politechnika Gdańska Politechnika Łódzka Politechnika Poznańska Wojskowa Akademia Techniczna im. Dąbrowskiego w Warszawie Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki Politechnika Szczecińska Akademia Techniczno-Rolnicza im. Śniadeckich w Bydgoszczy Politechnika Częstochowska Politechnika Lubelska Politechnika Świętokrzyska w Kielcach Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni Politechnika Opolska Politechnika Białostocka Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza Akademia Morska w Gdyni Politechnika Koszalińska Akademia Techniczno-Humanistyczna w Bielsku-Białej Szkoła Główna Służby Pożarnictwa w Warszawie Polsko-Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych Politechnika Radomska im. Kazimierza Pułaskiego Uczelnie Medyczne Akademia Medyczna w Warszawie Pomorska Akademia Medyczna w Szczecinie Akademia Medyczna im. K. Marcinkowskiego w Poznaniu Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego Akademia Medyczna w Białymstoku Uniwersytet Medyczny w Łodzi Akademia Medyczna w Gdańsku Akademia Medyczna im. Piastów Śląskich we Wrocławiu Akademia Medyczna im. Skubiszewskiego w Lublinie Śląska Akademia Medyczna w Katowicach Uczelnie Rolnicze Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie Akademia Rolnicza im. A. Cieszkowskiego w Poznaniu Akademia Rolnicza we Wrocławiu Akademia Rolnicza w Lublinie Akademia Rolnicza im. Hugona Kołłątaja w Krakowie Akademia Rolnicza w Szczecinie Uczelnie Pedagogiczne Akademia Pedagogiczna im. KEN w Krakowie Akademia Podlaska w Siedlcach Pomorska Akademia Pedagogiczna w Słupsku Akademia Świętokrzyska im. Jana Kochanowskiego w Kielcach Akademia im. Jana Długosza w Częstochowie Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Grzegorzewskiej w Warszawie Wyższa Szkoła Filozoficzno-Pedagogiczna "Ignatianum" w Krakowie Dolnośląska Szkoła Wyższa Edukacji TWP we Wrocławiu Uczelnie Ekonomiczne Szkoła Główna Handlowa w Warszawie Akademia Ekonomiczna w Poznaniu Akademia Ekonomiczna im. O. Langego we Wrocławiu Akademia Ekonomiczna w Krakowie Akademia Ekonomiczna im. K. Adamieckiego w Katowicach Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Zarządzania im. Koźmińskiego w Warszawie Akademia Finansów w Warszawie Wyższa Szkoła Zarządzania, Marketingu i Języków Obcych w Katowicach Górnośląska Wyższa Szkoła Handlu im. Korfantego w Katowicach Akademie Wychowania Fizycznego Akademia Wychowania Fizycznego J. Piłsudskiego w Warszawie Akademia Wychowania Fizycznego i Sportu im. J. Śniadeckiego w Gdańsku Akademia Wychowania Fizycznego we Wrocławiu Akademia Wychowania Fizycznego im. B. Czecha w Krakowie Akademia Wychowania Fizycznego im. E. Piaseckiego w Poznaniu Akademia Wychowania Fizycznego w Katowicach

Gość gościu się pyta
tak naprawde to w tym rankingu Poznan wypada lepiej od Krakowa

Gość hahalo
jesli chcesz nie chcesz stolicy,a Kraków za daleko a chcesz isć na uniwerek a nie na polibudę czy jakąś akademie to najlepszy będzie Poznań

Gość dobry chłopak
ziggy nabrał wody w usta gdy ujżał(a) ranking

Gość ziggy
nieee tam,nieprawda.

Gość ziggy
A tak juz poza uczelniami itd., jakie miasto ma najlepsze perspektywy ?

Ja zastanawiam się nad jakąś dobrą podyplomówką z rachunkowości i nie wiem co wybrać, miałam kilka lat przerwy w tym temacie, no i przydałoby się ciut dokształcić. Ale jest tego tyle, że nie wiem co wybrać zupełnie

Gość gość
a jakie miasto? ;)

Gość Otta3
Dla mnie Warszawa, ja sobie bardzo chwalę ( dwie uczelnie tu kończyłam Uniwerek i Vistulę)

Gość KalinaMalina
Myślę, że duże miasta jednak wygrywają, zdecydowanie. Ja studiowałam na uniwerku w Łodzi, potem przeniosłam się do Wawy na podyplomówke na Vistuli, teraz mysle jeszcze nad jakimis studiami mobilnymi na tej uczelni, bo jestem bardzo zadowolona z poziomu kształcenia, ale nie bardzo mam możliwości pojawiać się na każdych zajęciach, a mobilne studia są bardzo elastyczne.

Gość gość
jestem za stolicą

A ja jestem za Warszawą, nie jestem rodowitą warszawianką, bo urodziłam się i wychowałam w woj. małopolskim, ale zaraz po maturze postanowiłam wyjechać na studia do Stolicy. To był czas, kiedy musiałam się usamodzielnić i jak najbardziej wyszło mi to na dobre. Skończyłam studia pierwszego stopnia (zaocznie), a jednocześnie pracowałam i spokojnie dawałam sobie radę. W tym roku, w październiku, zaczęłam studia magisterskie na tej samej uczelni, czyli UTH w Warszawie, a studiuję specjalność Psychologia w biznesie. Myślę, że Warszawa nauczyła mnie przede wszystkim tego, że ciężka praca, nauka i ambicja to złoty środek na to, by odnieść sukces zawodowy i właśnie tym kieruję się w swoim życiu ;)

Gość gość
kraków, warszawa, poznan - jest sporo mozliwosci i według mnie każde miasto będzie dobrym wyborem, jeśli to by będziemy się starac i dawać z siebie tysiąc procent