Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ignacja

Wasza pierwsza stała praca i kim teraz jesteście...

Polecane posty

Cześć. Zastanawiam się, jaka może być ścieżka kariery, tzn interesuje mnie jak różni ludzie zaczynali i do czego doszli, jak awansowali i po jakim czasie (chodzi mi o stanowisko i zarobki wówczas i teraz).

Gość a ja Ci napiszę
moja pierwsza praca - sprzątaczka było to ... bardzo dawno, byłam po ogólniku, ale przyjęłam ten etat - z nim było związane mieszkanie, a my zaraz po ślubie mieszkaliśmy na stancji. Później już było z górki, mąż tez przeniósł się na pewne stanowisku w tej instytucji... dziecko poszło do przedszkola, ja zostałam referentką do jakiś tam spraw, urodziło się następne dziecko - na 40 m2 zaczęło nam być ciasno - szef przemyślał sprawę - otrzymaliśmy służbowy domek - nieduży 60 m2, kupiliśmy sobie autko - SYRENKĘ - szef pomyślał - efektem było wybudowanie garazu, nad nim pokój i taras. Ja i mój mąż w tym czasie dokształcaliśmy się - w efekcie zostałam nauczycielem, mąż - po podstawówce , kończył różnego typu kursy- został głównym mechanikiem w tym małym zakładzie,. Wykupiliśmy nasz domek "służbowy" , dzieci opuściły dom rodzinny, 10 lat temu starsza corka wyjechała , młodsza za nią... mąż zmarł, a ja zostałam sama... I nigdzie się z tąd nie ruszę ... tu spędziłam ponad 30 lat, byłam szczęśliwa .... i nadal jestem.... Mam emeryturę, całkiem niezłą jak na Polskie realia, mam domek z ogródkiem, mam swój świat- jest ok