Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła pani młoda

jak powiedziec rodzicom ze chcemy sie pobrac??

Polecane posty

Gość przyszła pani młoda

?? jak wy to zrobiliscie?? troche sie boje reakcji rodziców!!

Gość ile macie lat
jesli wystarczajaco, jestem juz jakis czas ze soba to nie ma problemu.pewnie sie uciesza ze za niedlugo chata wolna:-)

Gość Że co
To ile wy się znacie z Twoim menem, że nie możesz tego rodzicom normalnie oznajmić? A może boisz się bo oni go nie lubią? Zresztą jeżeli jest się z chłopakiem jakiś dłuższy czas, to chyba w żartach albo przy luźnych rozmowach mówi się o jakiś tam planach na przyszłość więc to nie może być dla nich zaskoczeniem.

Gość przyszła pani młoda
mamy po 23 lata, chodzimy juz 4, głownie chodzi mi o kase bo za bardzo nie mamy za co tego wesela robic i oni bede musieli nam pomoc!!

Gość przyszła pani młoda
juz mowiłam w zartach, ale nie załapali (albo nie chcieli)!! :) a chxcemy juz za rok sie hajtac !!

Gość kto to jest kobitka
Zawsze (albo w wiekszości) rodzice pomagają dzieciom w przygotowaniach do ślubu czy wesela. Powiedź im normalnie i nie rób problemów tam gdzie ich nie ma :O

Gość a może zrób tak...
...zajć w ciąże, sami się domyślą :D

Gość przyszła pani młoda
ten ostatni pomysł nie jest najlepszy

Angel_81 brawo!!!! zarobki co 2go Polaka 1000 - 1700 zł brutto, napewnoa odloza! I na wesele, i na miszkanie, jeszcze im na uato zostanie! Kurcze, bee tu wpadac po rady od ciebie

normalnie my tez sie stresowalismy i w koncu podeszlismy do moich rodzicow i powiedzielismy ze w przyszlym roku chcemy sie pobrac bylo to 1,5 miesiaca temu i juz mamy sale zespol i kucharki zalatwione :) Powodzenia trzymam kciuki

Gość a to trzevba wesele robić
Matko, kolejna, która :"nie mamy więc rodzice MUSZĄ nam pomóc" Nie muszą, mogą... Nie trzeba robić wesela w ogole, a jeśli juz sie nie ma kasy to tym barzdiej się nie powinno. MOże ciut skromniej? A później nie dziwota, ze milion topików o tym jak to wredni rodzice się wtrącają,a goscie słabo pieniądze dają.

Gość tez tego nie rozumiem ...
Na co komu wesele ??? Nie możecie wziąć slubu cywilnego ... a np. za 2 lata slubu koscielnego ??? NAJWAZNIEJSZE TO ZASTAW SIE A POSTAW SIE !!!

Gość przyszła pani młoda
do imili a sami zbieracie kase czy rodzice wam robia??

Gość Fretka Beretka
jak chcecie jakos uroczyscie to zaproscie zarowno twoich jak i jego rodzicow na obiad lub kolacje i wtedy powiedzcie. ale zgadzam sie z tym ze oni nie musza wam pomoc. to ich dobra wola.

Gość rodzice nic nie muszą
kolejna roszczeniowa panno :o sama sobie odłóż i rób z pieniędzmi co chcesz, a nie żebraj od rodziców - chcesz wyjść za mąż, czyli załozyc rodzinę, zrób to na własny rachunek, a nie z pieniędzy rodziców... a potem co - urodzisz dziecko i tez dziadkowie będą musieli kupic wam wyprawkę? bo to dziadkowie??? żenada ja na swoje wesele uzbierałam sama (z mężem), a zarabiamy niewiele, jak wiekszośc Polaków i nie sępiłam od rodziców

Gość Fretka Beretka
nie no nie krzycz na nia! jak rodzice beda chcieli im dolozyc do wesela to ich wybor. wtedy ok. fakt ze nie powinna napisac ze musza bo to akurat nie jest prawda. jak maja na to i chca to moga :) powiedziec normalnie ale nie mowic nic o dawaniu na to pieniedzy jak chca pomoc to sami wam powiedza lepiej narazie myslec o opcji jak to bedzie wygladac z waszymi mozliwosciami i nie liczyc na rodzicow

Gość nie musi byc cywilny
zeby bylo skromnie. Ja mialam koscielny slub, bez wesela. Przyjecvie dla najblizszych - 20osob. Nie bylo kamerzysty i zawodowego fotografa. Kosztowalo to duzo mniej a szczescia w malzenstwie mi nie ubylo.

Gość ja też nie miałam
wesela bo nie było mnie na nie stać a od rodziców też nie chciałam brać bo im się też nie przelewa i co po 10 latach małżęństwa nadal jestem szczęśliwa i kochana jak tamtego dnia kiedy brałam ślub. Wesele nie jest ważne, ważny jest ślub.

moi rodzice nam pomagaja w polowie a druga polowe my...bo niestety u jego rodzicow sie tak nie przelewa:) tym bardziej ze w tym roku organizowali wesele dla jego brata bo ma w tym roku