Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość INDIRKA

DOBRY I TANI KREM PRZECIW ROZSTEPOM BRZUCHA W CIAZY!!!

Polecane posty

Gość INDIRKA

Hej Jak w tytule chcialabym sie dowiedziez jakie kremy sa dobre w przyzwoitej cenie przeci rozstepom brzucha w ciazy,wiecie jakis silnie nawilzajacy,aby nie powstaly rozstepy jak brzusio sie bedzie powiekszalo dzieki za dopwoiedz

Tania to jest oliwka bambino i acha nia smarowała rano i wieczorem brzuch . i wiesz ? acha nie ma zadnego rozstepu na brzuchu :) tak naprawde to uwarunkowania genetyczne ..... aleja ci polecam oliwke

Gość a na czwarty znów wyzsza
a ja nie stosoowałm nic i nie mam rozstepów to nie zalezy od kosmetyków poprostu jedni je maja mimo stososwania super specyfików a inni nie maja niczym sie nie smarujac te wszsytkie kremy pomagaja jak umarłemu kadzidło jak masz je miec to beda mimo wszelkich twoich staran

Gość bziczek
też myśle że rozstępy są uwarunkowane genetycznie, ale wierze, ze można sprawic by było ich mniej, a moze by były delikatniejsze? Ja uzywam oliwki Nivea na mokrą skórę po kąpieli, na zmiane z ziają i otatnio kupiłam też AA. Jestem w 30 tygodniu - narazie nic mi nie wyskoczyło, ale nie wiem czy jest w tym zasługa tych kremów.

Gość podobno jak sie ma miec
rozstepy to sie je bedzie mialo, ale smarowac sie warto mimo to - zawsze sie troche nawilzy i dziecko lubi 'takie glaski'. ja uzywam mamma mia ziaji - na razie jest ok, ale gdzie mi tam do konca ciazy... koszt - okolo 14-15 zlotych, mozna go stosowac od czwartego miesiaca. zapach nie powala, ale da sie przezyc, probowalam wczesniej takiego z maslem kakaowym (nie pamietam nazwy) i zapachu nie moglam zniesc, choc ma opinie bardzo dobrego kremu...

Całą ciążę smarowałam się fissanem i drogą mustelą i wszystko na nic... Calutki brzuch mam poorany rozstępami, które szpecą niesamowicie :( Moja dermatolog zapytana o dobry krem zapobiegający rozstępom odp. cytuję: \"NIE MA TAKIEGO, BĘDZIESZ MIAŁA DZIECKO-BĘDZIESZ MIAŁA TROCHĘ ROZSTĘPÓW!\" No i wszystko w tym temacie.

ja uzywalam oliwki babydream z rossmana i do 34tc nie mialam ani 1 rozstepu, jak mi w ciagu tygodnia poszlo 8cm w brzuszkuto i rozstepy w okolicy pepka sie porobvily. po 1 ciazy jednak mialam znacnzie wiecej. w 1 ciazy przytylam 14kg w drugiej 12 wiec wagowo w miare tyle ze teraz w ciazy w brzuszku mialam 117cm kolezanka jedna nic nie stosowala i ani jednej kreski a inna smarowala sie mustela namietnie 2 razy dziennie i jeszcze jakims innym tez i guzik ma cale brzucho poryte wrecz glebokimi az fioletowymi rozstepami

Ja stosuję Ziaja Mamma Mia, można dostać w Rossmannie za 12 zł, fajnie nawilża skórę. Na razie na brzuszku nic nie widać, ale raz, że może to się jeszcze zmienić, a dwa, że nie wiadomo co by było, gdybym się nie smarowała, może też bym nie miała rozstępów.

Ja również polecam oliwkę :) Ja stosowałam oliwkę dla dzieci Johnson&Johnson i na brzuchu nie zrobił mi się ani jeden rozstęp :) a pod koniec ciąży brzuszek miałam duuuuży :)

Gość INDIRKA
Hej Wiem wiem ,ze w wiekszosci jest to uwarunkowane genetycznie czy sie bedzie mialo rozstepy czy nie ,ale zawsze mozna jakos "chyba"je zminimalizowac.Tak bynajmniej mi sie wydaje i mam taka cicha nadzieje,ze tak wlasnie jest..;););) Oliwka fakt smaruje sie nia juz od kilku lat,jakos nie powala mnie bardzo mocno swoja wlasciwoscia nawilzania,bardziej natluszcza,ale moze rzeczywiscie cos daje;)

INDIRKA ja stosowałam balsam do wcierania w brzuch i biust chyba z rossmana dla kobiet w ciąży,nie mam ani jednego rozstępu ale nie wiem czy to uwarunkowane genetycznie czy mi pomógł ten balsam.

Słyszałam, ze dobry jest krem Elasti-Q. Niestety jest dostępny tylko w Czechach lub w internecie.

Gość SaaafrafiiM.
Ja wypróbowałam krem z Perfecty na rozstępy. Bardzo wydajny, fajnie chłodzi, miło pachnie. Producent zapewniał, że po 4 tyg. 52% rozstępów zniknie, bądź nastąpi ich redukcja. Nie wiem czy 52% to było, ale na pewno sporo. Są o wiele bledsze i mniejsze. Kosztuje tylko 15 zł. Więc polecam :)

Gość gość
dobry i tani nie idzie ze sobą w parze!