Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BULINKA 24

Swędząca skóra nóg - czym złagodzić?

Polecane posty

Witam, już dłuższy czas męcze sie ponieważ dostałam jakiegoś uczulenia na nogach. Nie wiem od czego, ale zaczęło się jak zmieniłam żyletkę w golarce więc chyba podrażniłam ją nogi. Ciągle mnie swędzą, drapię je bo nie mogę już wytrzymać momentami. I juz nawet zniknęło mi to uczulenie ale znowu zaczełam drapać i to samo :( Pomóżcie bo nie mam czasu iść do dermatologa smarowałam Panthenolem, nie goliłam nóg kilka dni ale w taki upał nie idzie wytrzymac nawet w cienkich długich spodniach. Nie wiem co robić

Gość a moze tak
fucidin na zapalenie mieszkow wlosowych bo mniemam, ze masz takie po goleniu, no chyba, ze masz uczuelnie na iryd ale nie znam osobiscie takich osob, sporo ma na nikiel ale raczej w typowych zyletkach go brak. Kup jeszcz Physiogel i nim myj nogi do tego zwykly krem dla dzieci bambino ewntualnie myj nogi plynem do higieny intymnej. Unikaj kontaktu z trawami ja np. nie moge zaraz po goleniu isc na lake w krotkich spodniach bo pokrzywka murowana.

Gość sosik
ja też tak miałam .Ale zaczelam po goleniu nózek smarować je oliwka dla dzieci np bambino, lub kremem bambino. ale oliwka lepsza i zawiera vit F i wpływa pozytywnie na skóre i poki co jest ok.