Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość white westie

zastrzyk DEPO PROVERA 150

Polecane posty

Gość white westie

stosowal ktos??? zastanawiam sie nad taka forma antykoncepcji. w sumie to wygoda i spokoj. zadnych stresow, gdy sie zapomni o takiej i takiej godzinie zazyc... czy ktoras z was probowala tego rodzaju antykoncepcji??? jakie sa wasze wrazania??? mam 25lat i nie mam dzieci

Gość potwierdzam
trzymaj sie od tego z daleka

Gość white westie
naprawde az tak zle????? chyba musze przeszukac kafeterie

Zakładając,że nie chce mieć dzieci,to może chce mieś normalną macicę?I przysadkę mózgową nie zwariowaną przez depo? Trzymajcie się od tego z daleka.Tego nawet właściciele kotek nie polecają,a co dopiero samej sobie dać zrobić.

Zastrzyk depo provera Dla kogo Dla kobiet, które ze względów zdrowotnych nie mogą zażywać doustnych pigułek hormonalnych (m.in. z powodu schorzeń wątroby, zakrzepów w naczyniach krwionośnych, chorób nowotworowych). To metoda dla kobiet karmiących piersią - Depo-provera nie zawiera estrogenu, który zmniejsza laktację. Jak stosować Kobieta otrzymuje co 12 tygodni domięśniowy zastrzyk. Jak to działa Progestagen powstrzymuje jajeczkowanie. Powoli dawka hormonu w organizmie zmniejsza się, aż do momentu, gdy trzeba wykonać kolejny zastrzyk. Zalety + środek bardzo wygodny (nie trzeba pamiętać o innym zabezpieczeniu) + działanie antykoncepcyjne następuje już następnego dnia po zastrzyku + zmniejsza dolegliwości związane z PMS (syndromem napięcia przedmiesiączkowego) + nie wpływa na popęd seksualny + nie obciąża przewodu pokarmowego + zmniejsza ryzyko rozwoju endometriozy Wady - może powodować zaburzenia miesiączkowania - czasem powoduje przyrost wagi - może wywoływać bóle głowy - przy długotrwałym stosowaniu wzrasta ryzyko osteoporozy - po odstawieniu powrót do pełnej płodności może trwać około roku

Jak dla mnie możecie się same przekonać o szkodliwości działania tylko jednego hormonu na organizm.Dodam tylko,że większość lekarzy uważa go obecnie za antykoncepcję dla trzeciego świata,gdzie nikt nie przejmuje się zdrowiem kobiety.Powodzenia.

stosowałam depo przez ok półtora roku , przez kolejne dwa lata mój organizm dochodził do siebie. zastrzyki pozbawiły mnie miesiączek na około trzy lata. Pierwszy okres po tej przerwie trwał ponad miesiąc.