Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obgryzaczkaa

OD DZISIAJ PRZESTAJE OBGRYZAC PAZNOKCIE - KTO JESZCZE SZUKAM ZMOTYWOWANYCH

Polecane posty

Gość obgryzaczkaa

zawsze mialaam problem z paznokciamii wlasciwie ciagle mam mam 18 lat i od zawsze obgryzam a to ze stresu a to z nudow czasem sie zapominam i totak weszlo w nalog zadne gorzkie paluszki nie pomagaja paznokcie mam zmsakroane do krwi......ehh wiem ze to brzydko wyglada jednak jak tu sie oduczyc ktos ma taki problem?

Gość obgryzaczkaa
teraz od dzis chcialabym przestac i dzieki temu topikowi kontorolowac sie...bede starala sie zapuscic i zaczne o nie dbac moze wtedy kiedy bede widziala choc malutkie rezultaty uda mi sie zapuscic czy ktos ma jakies pomysly ja narazie odczekam pare dni wyrownam temoje ogryzki i zaczne brac tabletki ze skrzypem co jeszcze robicie dla swoich paznokci by byly piekne i zdrowe ja nawet malowac nie umiem a co dopiero dbac o nie bo nigdy dlugich nie mialam poradzcie jakies sprawdzone sposoby

Gość no Europe
ja sie moge dolaczyc, ale ja nie obgryzam paznokci, tylko skorki, a wyglada to rownie ohydnie..:/ i tak juz sie bardziej kontroluje niz kiedys, ale nadal to robie:( przyzwyczajenie...

Gość ja nie obgryzam
na szczęście, nigdy nie miałam z tym kłopotu, niestety mój facet tak, :( chyba całe życie to robi :( , a ma 32 lata. Chciałabym jakoś mu pomóc, ale on nie wierzy, że może mu się udać. Zwracam mu uwagę za każdym razem jak tylko zaczyna obgryzać, nawet wtedy jak tylko zbliża rękę do ust. A on ciągle obgryza. Przestaje tylko wtedy kiedy śpi, albo ja patrzę mu na ręce. Ja już tracę siły a on jest nieszczęśliwy przez te moje uwagi. Pewnie nikt tu nie poda mi skutecznego sposobu na zwalczenie obgryzania, bo takiego pewnie nie ma. Co mogę zrobić? Mam pytanie do tych co stosowali "gorzki paluszek". Co to takiego jest? Czy to da się zmyć wodą? Myślałam, żeby kupić ten preparat, ale mój facet jest piekarzem i nie może mieć czegoś gorzkiego na paznokciach w pracy. Smarowałabym mu tym jak by wracał z pracy, a zmywałby wychodząc do niej.

Gość obgryzaczka
ja bede sie starac mysle o tym aby codziennie wmasowywac na noc w nie olejek rycynowy aby troche wmocnic oraz jakies witaminy ze skrzypem i pokrzywa nigdy nie mialam dlugich paznokci wiec..chce to teraz zmienic wstydze sie pokazac dlon komus czy nawet trzymac poręczy w tramwaju ....eh ktos sie przylancza latwo sie mowi skoncz z tym aczkolwiek to tak jak nalog picia czy palenia....no coz ale trzeba walczyc;)

Gość już nie obgryzam
Ja też kiedyś obgryzałam, długo, aż zniekształciłam sobie kształ paznokci :-( Nie mogłam przestać, jak byłam zdenerwowana, to zaczynałam bezwiednie skubać :-( Gdy się zabrałąm do zapuszczania, to okazało się, że moje paznokcie są b.miękkie i wciąż się łamią lub zadzierają, więc znowu je skubałam ..... W końcu poszłam do kosmetyczki i nałożyła mi akryl (grubo). Na początku było dobrze, ale gdy się zdenerwowałam, to sama nie wiem kiedy... odgryzłam nawet kawałek akrylu! No ale potem stopniowo było lepiej i lepiej... Teraz po roku mam piękny kształ paznokci i nawyk minął :-) Polecam!

Gość ja nie obgryzam
Mam pytanie do tych co stosowali "gorzki paluszek". Co to takiego jest? Czy to da się zmyć wodą? Myślałam, żeby kupić ten preparat, ale mój facet jest piekarzem i nie może mieć czegoś gorzkiego na paznokciach w pracy. Smarowałabym mu tym jak by wracał z pracy, a zmywałby wychodząc do niej. Niech mi ktoś powie 🌻

Dużo, dużo silnej woli Ci życzę, bo mi gorzkie paluszki nie pomagały ;) Ja kiedyś tak obgryzałam, że jeden palec szykowałam na piątek, inny na wtorek itp. :P

gorzki paluszek nie zmywa się wodą, jak już to woda i mydło i do bardzo dokładnie

Gość ekhm ekhm ekhm
Ja od dziś obiecuję nie obgryzać, nie drapać skórek. Z obgryzaniem paznokci miałam też ogromny problem, ale 10 lat temu po prostu zaczęłam używać pilnika i samo przeszło :) Teraz używam obcinacza (którego zwę moim obgryzaczem ;> ) i wszystko gra, ale ze skórkami w momencie sztresu nadal jest problem. Spróbuję go zwalczyć :D Powodzenia wszystkim gryzakom ;)

Gość Karolinkaka
Miałam ten sam problem ale na mnie z kolei dzialaja takie zdjecia paznokci http://blog.rimmel.info/news/view/1065 to bardzo pomaga bo chce sie miec własnie takie ladne swoje paznokietki.

Gość trypa-ste
nie obgryzam od 3 miesiecy ^^ bo mi jedna pani w Niemczech powiedziala ze to wstretne i wygladam zle z takimi lapami jak z obory. to daje motywacje, a pozatym wszystkie dzziewczyny maja ladne paznokcie a ja lapy musialam w kieszeni chowac ze wstydu. pfe.

Gość maritkaaa
boszeeeeeee jak można obgryzac paznokcie???:O:O:O jesteście obżydliwe,te wszystkie zarazki i wogóle.... ja mam śliczne,zadbane,średniej długości paznokcie... kobieta powinna miec piękine dłonie!!! tylko wieśniary obgryzają paznokcie:O

gdzies juz pisałam o tym ..przestałam obgryzac pazurki jakis czas temu...kilka miesiecy juz bedzie...najbardziej przekonał mnie program w tv \"chce byc piekna\" gdzie była dziewczyna która obgryzala paznokcie praktycznie całe zycie(miała z trzydziesci lat) i jak zobaczył jej zeby dentysta to od razu jej powiedział \"obgryza pani paznokcie\" .wykrył to po zebach bo miała starte znacznie po 1 stronie a po drugiej nic :/ przyuwazyłam ze u nie zaczeło sie robic podobnie i przestałam... gorzki paluszek to taki lakier do paznokci o gorzkim smaku.mi nie pomógł nic.

Gość ja tez obgryzalam ale wszystki
e kolezanki mialy takie ladne i wstyd mi bylo chowac rece w rekawy zawsze albo na przerwach w szkole jak mowily o malowaniu paznkoci pokazywaly sobie to tylko sie modlilam zeby mi nie kazaly swoich pokazax

Gość ulaaaaaaaaaaaaa
ja obgryzalam od kiedy pamietam kilka razy udalo mi sie zapuscic ladne paznokcie, ale to bylo silniejsze i znowu obrgyzalam (wystarzylo nawet, zeby 1 sie polamam i koniec) moje rozwiązanie? tipsy mam od 2 miesięcy, moja plytka jest juz baaardzo dluga planuje sciagnac tipsy nalozyc tylko zel pozniej coraz mnie zelu odzywki i w koncu swoje ale to troche potrwa ;)