Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Sierpień 9, 2007 do przesmażonej cebuli z czosnkiem mam dodać boczek wędzony i... ...pokrojoną w kostkę marchewkę i seler naciowy :O i dusić... z czerwonym winem i pomidorami z puszki co robić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość muchomor trujak Napisano Sierpień 9, 2007 znaleźć inny przepis Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Sierpień 9, 2007 ale to jest oryginalny włoski przepis... :O to może ja tę marchewkę i selera ominę a dorzucę za to pieczarki? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amita 0 Napisano Sierpień 9, 2007 A przesmaż,skoro tak chcą.Marchewka ma swój smak po przesmażeniu,a jak seler to nie wiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bezludna wyspa Napisano Sierpień 9, 2007 jak tak jest w przepisie to się dostosuj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Sierpień 9, 2007 to tak zrobię :) a mogę dodać kilka pieczarek? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość muchomor trujak Napisano Sierpień 9, 2007 jasne, ja też często zmieniam przepis żeby było po mojemu, dodaj te pieczarki jak lubisz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bezludny kontynent Napisano Sierpień 10, 2007 I jak wyszło co dobrego z tego selera z marchwią? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
allegrowiczka8 0 Napisano Sierpień 10, 2007 Wydaje mi się , że ta marchewka i seler to nic strasznego ;) Zawsze to coś innego niż pieczarki. Może sama wypróbuję , ale najpierw napisz czy to smaczne było ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Sierpień 10, 2007 o 16.00 będzie wiadomo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Sierpień 10, 2007 wyszło pyszne ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zaden nick nie wchodzi 0 Napisano Sierpień 10, 2007 Lusi podasz dokładny przepis?? zaintygowałaa mnie ta marchewka hihhi i seler :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Sierpień 10, 2007 1 posiekana cebula 2 ząbki czosnku 1 marchew oskrobana i posiekana 1 łodyga selera naciowego 50 g boczku wędzonego w kostkach 20 dkg pieczarek 350 dkg mielonej wołowiny 400 g pomidorów posiekanych z puszki 2 łyzeczki oregano 125 ml czerwonego wina 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz 500 g spagetti 1 oliwę rozgrzać na patelni i zeszklić xcebulę ok 3 minuty 2 dodać czosnek, marchew, seler, boczek, podsmażyć 3-4 minuty aż się zrumienią 3 dodać mięso i na ostrym ogniu smażyć kolejne 3 minuty aż zbrązowieje 4 dodać pomidory, oregano, wino i pieczarki i mieszać, zagotować zmniejszyć ogień i dusić 45 minut 5 dodać koncentrat, sól pieprz 6 ugotować makaron 7 nie dopijać wina do końca :P smacznego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zaden nick nie wchodzi 0 Napisano Sierpień 10, 2007 dzieki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach