Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lusesita de Milagros Dolores

kurcze, coś dziwnego mi się przyplątało do przepisu na spagetti

Polecane posty

Gość muchomor trujak
znaleźć inny przepis

A przesmaż,skoro tak chcą.Marchewka ma swój smak po przesmażeniu,a jak seler to nie wiem.

Gość Bezludna wyspa
jak tak jest w przepisie to się dostosuj.

Gość muchomor trujak
jasne, ja też często zmieniam przepis żeby było po mojemu, dodaj te pieczarki jak lubisz.

Gość Bezludny kontynent
I jak wyszło co dobrego z tego selera z marchwią?

Wydaje mi się , że ta marchewka i seler to nic strasznego ;) Zawsze to coś innego niż pieczarki. Może sama wypróbuję , ale najpierw napisz czy to smaczne było ?

1 posiekana cebula 2 ząbki czosnku 1 marchew oskrobana i posiekana 1 łodyga selera naciowego 50 g boczku wędzonego w kostkach 20 dkg pieczarek 350 dkg mielonej wołowiny 400 g pomidorów posiekanych z puszki 2 łyzeczki oregano 125 ml czerwonego wina 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz 500 g spagetti 1 oliwę rozgrzać na patelni i zeszklić xcebulę ok 3 minuty 2 dodać czosnek, marchew, seler, boczek, podsmażyć 3-4 minuty aż się zrumienią 3 dodać mięso i na ostrym ogniu smażyć kolejne 3 minuty aż zbrązowieje 4 dodać pomidory, oregano, wino i pieczarki i mieszać, zagotować zmniejszyć ogień i dusić 45 minut 5 dodać koncentrat, sól pieprz 6 ugotować makaron 7 nie dopijać wina do końca :P smacznego :classic_cool: