Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lusesita de Milagros Dolores

kurcze, coś dziwnego mi się przyplątało do przepisu na spagetti

Polecane posty

Gość muchomor trujak
znaleźć inny przepis

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A przesmaż,skoro tak chcą.Marchewka ma swój smak po przesmażeniu,a jak seler to nie wiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Bezludna wyspa
jak tak jest w przepisie to się dostosuj.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość muchomor trujak
jasne, ja też często zmieniam przepis żeby było po mojemu, dodaj te pieczarki jak lubisz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Bezludny kontynent
I jak wyszło co dobrego z tego selera z marchwią?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wydaje mi się , że ta marchewka i seler to nic strasznego ;) Zawsze to coś innego niż pieczarki. Może sama wypróbuję , ale najpierw napisz czy to smaczne było ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 posiekana cebula 2 ząbki czosnku 1 marchew oskrobana i posiekana 1 łodyga selera naciowego 50 g boczku wędzonego w kostkach 20 dkg pieczarek 350 dkg mielonej wołowiny 400 g pomidorów posiekanych z puszki 2 łyzeczki oregano 125 ml czerwonego wina 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz 500 g spagetti 1 oliwę rozgrzać na patelni i zeszklić xcebulę ok 3 minuty 2 dodać czosnek, marchew, seler, boczek, podsmażyć 3-4 minuty aż się zrumienią 3 dodać mięso i na ostrym ogniu smażyć kolejne 3 minuty aż zbrązowieje 4 dodać pomidory, oregano, wino i pieczarki i mieszać, zagotować zmniejszyć ogień i dusić 45 minut 5 dodać koncentrat, sól pieprz 6 ugotować makaron 7 nie dopijać wina do końca :P smacznego :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×