Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nastolatka-1991

Białe plamki na zębach-co to?

Polecane posty

Gość nastolatka-1991

Witajcie! Ostatnio zauważyłam ze na moich zębach pojawiły sie jakies białe malutkie plamki (są widoczne). Nie wiem czy to są przebarienia czy próchnica, wczesniej tego nie miałam. Dbam o swoje zęby, czasami zdarza sie tak żemyje je nawet 4 razy dziennie. Używam past blend-a-med przeciwpróchniczych i complete 7 które zapobiegają przebarwieniom. Byłam ostatnio u dentysty i stwierdził że on nie wie czy to są przebarwieniaczy próchnica, lecz wydaje mi się że jak tak dbam o swoje zęby że nie powinna to być próchnica. Czasami też wybielam zęby. Nie palę i nie pijekawy więc co to jest? Poradzcie mi!

Gość ubytki
brak minerałów. Z rego właśnie robi się próchnica

Gość nastolatka-1991
Jak to...Zdrowo9 sie odżywiam, nie jem sodyczy i uzywam past przeciwpróchniczych...

Tych plamek już nie usuniesz..należy myć często zęby bo jeśli wystąpi próchnica, te plamki zrobią się brunatne...ja tak miałam i to na jedynce..ale na szczęście dentysta wstawił w to miejsce plombę i ząbek jak nowy.

Gość jozefinka
A najlepiej pij tran w tabletkach n a poczatek 4 tab dziennie-to najlepsze co moze byc- zadna pasta ani czeste mycie tak nie pomoga jak TRAN.

Gość zęby
można sprawdzic czy te plamki są próchnica,trzeba zrobic prześwietlenie rentgenowskie zęba