Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niuniuniuniuniunia

PytankoDoCiężaróweczekIdoMam

Polecane posty

Gość Niuniuniuniuniunia

Witam :) Mam pytanie do dziewczyn, które niedawno dowiedziały się że są w ciąży i do mam, szczególnie tych bacznych obserwatorek swojego ciała. Po jakim czasie od zapłodnienia zauważyłyście zmiany w wyglądzie sutków/piersi? Zastanawiam się kiedy zaczynają ciemnieć brodawki... Mam problem, bo zaczęły mnie boleć sutki (tylko!) przy dotyku jakieś ponad 2 tygodnie albo nawet i 3 przed okresem. 2 dni temu doszedł ból po bokach piersi, tak u góry. Same sutki (nie całe brodawki) są czerwonawe, powiększone, sterczące, ale ogólnie brodawki nie są ciemne ani nie widać obwódki. Jak to bylo u Was?

Gość upupuppupupup
up

mnie prawie od razu bolały piersi, sutki powiększyły się (z reszta całe piersi mi urosły) i ściemniały ok 2-3 tygodnia

Ja zauważyłam w 6 miesiacu jak zaczela mi cieknąć siara :D A wczesniej nie bylo w nich zadnych widocznych zmian.

Gość Niuniuniuniuniunia
Canberra, wielkie dzięki kochana za odpowiedź :) To pewnie u mnie to jeszcze nie to... A jak u innych mam?

Gość Niuniuniuniuniunia
Oo, to jest jeszcze jakaś nadzieja :)

Gość bziczek
mnie od początku dosyć mocno bolały piersi i powiekszyły się. Sutki nigdy nie byly szczególnie wystajace, a teraz stoją na całego nawet bez powodu.Co do ciemnienia - może odrobinkę - jestem w 7mc i 2 tyg. I od 5 mc leci czasami siara. Na dzień dzisiejszy mam o rozmiar większe.

Niuniuniuniuniunia reakcje mogą być różne mnie jeszcze dodatkowo jakby \"urosły\" naczynia krwionośne pod skórą piersi i są b. widoczne

oj ja pamietam jak spoznial mi sie okres i balam sie ze jestem w ciazy , obserwowalam piersi i czekalam na zmiany, a jak juz po latach zaszlam w ciaze to moje piersi zmienily sie chyba dopiero 2/3 miesiac , glównie przez to ze sutki staly sie bardzo ciemne i z tyg na tydzien powiekszaly sie, ale to wszystko dzialo sie wiele tyg od tego jak sie dowiedzialam

Gość Niuniuniuniuniunia
No rzeczywiście różnie to bywa... W każdym razie mam nadzieję, że jeśli to nie ciąża to nie mam jakichś zmian hormonalnych tylko okres daje o sobie znać dużo wcześniej :)

Gość Alidżi
Jestem w 17 tc i moje piersi niby nic się nie zmieniły a jednak. To dzięki nim od razu wiedziałam, że jestem w ciąży: bolały niemiłosiernie, pod koniec dnia przy ściąganiu stanika czułam dwa kamienie a wrażliwość brodawek mogłabym porównać jedynie z wrażliwością świeżej rany, poza tym bardzo widoczne stały się żyły zarówno na piersiach jak i na dekoldzie. Teraz na szczeście już wszystko się unormowało chociaż ulga przy ściąganiu stanika po całym dniu...bezcenna