Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwert__

Straszna łuszczyca u pewnej pani! Pomóżcie!

Polecane posty

Gość qwert__

Mam znajomą, która jest odcięta od świata z powodu łuszczycy o koszmarnym nasileniu. Szukam dla niej informacji, bo może w necie wymiana doświadczeń między ludźmi jest bardziej owocna niż leczenie przez kolejnych lekarzy. Na razie znajomej nikt nie potrafi pomóc. Tymczasem jej problem jest poważny bo skóra schodzi jej bez przerwy z całej powierzchni ciała, od czubka głowy po palce stóp. Kobieta prawie nie chodzi bo poruszanie się sprawia jej ból. Nie wychodzi więc z domu tym bardziej że wygląda źle, cała obsypana łuszczącą się skórą. Zatem wciąż na nowo odkurza, płacze wyglądając przez okno, siedzi w wodzie a gdy się wyciera, znów osypuje się z niej skóra... To horror! Czy ktoś z was zetknął się z podobnym problemem? Może wodę w kranach ma złą co powiększa problem (jeszcze pięć miesięcy temu łuszczyca była ograniczona do kolan i łokci)? Co można samemu robić, gdzie szukać pomocy żeby znowu normalnie żyć?

Gość hhhhhh
Poleć jej wizytę w solarium, albo słonce - mi bardzo pomaga :) Ale wiem, ze niektórym chorym także szkodzi. najlepiej wypróbowac. Idealny dla chorych są kąpiele w Adriatyku (tam jest duze zasolenie + słonce) - i naprawde pomaga

Gość hhhhhh
Poleć jej wizytę w solarium, albo słonce - mi bardzo pomaga :) Ale wiem, ze niektórym chorym także szkodzi. najlepiej wypróbowac. Idealny dla chorych są kąpiele w Adriatyku (tam jest duze zasolenie + słonce) - i naprawde pomaga

Gość hhhhhh
niech sie smaruje oliwką, wtedy nie bedzie tak bolalo i łuska ładnie schodzi

Gość qwert__
hhhh, dzięki za rady, jednak nie wiem ile jest do wykonania, oliwką ta pani się smaruje ale co do solarium... ona się wstydzi wyjść po zakupy, zresztą spody stóp bardzo ją bolą a co dopiero dotrzeć na solarium, poza tym musiałoby to być chyba jakies w sanatorium, z wykwalifikowanym personelem, żeby nie bali się że coś zakaźnego ta kobieta przyniesie i umieli wyczyścić łóżko... problem jest naprawdę poważny poszukaj tutaj, dzięki za link, przeszperałam właśnie internet ale tak dobrej strony, z forum, nie znalazłam samodzielnie

Gość poszukaj tutaj
nie ma za co ,choruje na lusczyce a dzieki tej stronie nauczylam sie z nia w miare normalnie zyc czego i tej pani zycze