Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość egeger

brzuszki po cc- boje sie

Polecane posty

Gość egeger

Jestem już 2.5 roku po cc. Od tego czasu mam lęk przed podnoszeniem nie, dźwiganiem czegoś. Boję się, żwe coś mi pęknie. Chciałabym robić brzuszki, ale też sie boję. Kobity po cc, opowiedzcie, jak ćwiczycie i czy Was nic wtedy nie boli?

Gość akalalalallamdcku4554

Gość egeger
co to miało być?

Gość 2 i pół miesiąca to rozumiem
ale 2,5 ROKU????!!!! kobieto czy ty masz psychozę jakąś??

Gość agh....
ja jestem 6tygodni po cc i juz robie brzuszki :) lekarz i polozna pozwolili. nic mniie nie boli, czuje sie vsuper

Gość nie możesz przesadzać
ćwicz normalnie. przecież już dawno wszystko ci się zagoiło. ja to zaniedbałam i mam teraz tendencję do odkładania się tam tłuszczu..:(

Gość o matkooo lala
Ty autorko serio mówisz? Tak bardzo nie chce Ci się ćwiczyć że masz takie wymówki?

Gość egeger
to nie wymówka, serio mam jakiegos lęka:(

Gość egeger
boje sie tez dzwigac cos albo byc podnoszona prze meza:)

u mnie w rodzinie jedna kobieta miała dwie cesarki w odstępie niewiele ponad roku -rok i 4 miesiące. Nie zauważyłam żeby z tego powodu jakoś ograniczyła swoje zachowanie. Ani po pierwszej cesarce ani po drugiej. Cały czas (po zagojeniu blizny oczywiście) była tak samo sprawna -sporo pracy fizycznej. :) Jak sama napisałaś -jest to lęk wynikający z psychiki i jeżeli nie spróbujesz tego zwalczyć to nie przejdzie samo. Może jakoś powolutku spróbuj wykonywać pewne czynności zwiazane z obciążeniem brzucha. Tak żebyś mogła kontrolować że wszystko jest ok. Ćwiczenia ci nie zaszkodzą o ile zaczniesz spokojnie i bez szaleństw. Ludzkie ciało potrafi się doskonale regenerować a po tak długim czasie powstrzymuje cie tylko twoja psychika a nie jakaś realna groźba problemów. :)

Gość Bziabziułka
mój synek ma 22 miesiące jestem po cc, robię wszytsko, łącznie z noszeniem go na rękach. A terazzaszłam w drugą ciążę

Gość iwko
ja tez jestem po cesarce i na dodatek już 2 i pol roku podnosze maja corcie. nie przesadzajmy

ja podnosic zaczelam szybko. 4tyg po porodzie tak srednio po 9kg przyszlo mi nosic (gondola plus maly) zeby wyjsc na spacer. teraz minelo 2 mieisace po cc i niestety czsami czuje bol w dole brzucha jak podzwigam (i na zmiane pogody o zgrozo) moj ginek powiedzial ze pelne brzuszki tak samo jak stepper mozna dopiero pol roku po cc natomiast po 3miesiacach mozna jedynie rowerek (tez nie wyczynowo) i spinanie brzucha. troche mnie dziwi ze niektore dziewczyny zaczynaja po 6tyg ciwczenia, przeciez rana w srodku jest ciagle zbyt swieza, te wewnetrzne warstwy goja sie znacznie dluzej, wlasnie ok 3miesiecy